Máte doma tuňáka v konzervě a těstoviny? Nápad na chutnou večeři

testoviny s tunakem
Zdroj: Pixabay
Autor: Adam Hlavatý

Občas se po náročném dni stane, že zatoužíme po něčem rychlém, snadném a chutném. Pro takové dny tu máme výborný nápad na večeři v podobě těstovin s tuňákem. Tato nádherná kombinace klasických surovin představuje jednoduchý, ale zároveň chutný a vydatný pokrm, který potěší nejen vás, ale i vaši rodinu.

Suroviny, které najdete v kuchyni

Těstoviny s tuňákem jsou nejen vynikající, ale také vám nepřidají mnoho práce se sháněním surovin. Potřebujete jen pár základních surovin, které najdete možná i ve své kuchyni.

Klíčovou roli hrají těstoviny penne, dva balíčky konzervovaného tuňáka a čerstvá cibule s česnekem. Dále budete potřebovat rajčatovou omáčku, sladkou uzenou papriku, pepř a sůl. Pro dokonalý gurmánský zážitek si však nachystejte ještě řecký jogurt a petržel.

Těstoviny s tuňákem

Příprava těstovin s tuňákem je velmi jednoduchá. Začněte osmahnutím cibule a česneku na olivovém oleji. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte uzenou papriku a poté rajčatovou omáčku.

Následně přidáte do směsi těstoviny, které budete vařit v omáčce. Zalijte je proto vývarem nebo vodou. Těstoviny by měly být dobře pokryté tekutinou, aby se vařily rovnoměrně.

Po zhruba deseti minutách vaření přidejte tuňáka a nechte celý pokrm ještě chvíli povařit, aby se chutě dokonale propojily. Následně dochuťte solí a pepřem podle své vlastní chuti.

Poslední doteky pro dokonalý pokrm

Jakmile jsou těstoviny uvařené, přidejte do směsi ještě řecký jogurt. Tento krok určitě nepřeskakujte, protože dodá jídlu krémovou konzistenci a jemnou chuť.

Nakonec těstoviny s tuňákem posypte čerstvou petrželí pro ten pravý středomořský zážitek. A pak už stačí jen podávat. Vaše rodina jistě ocení vaše kulinářské dovednosti.

Jak vidíte, tak jídlo je jednoduché, ale zároveň chutné a navíc plné výživných surovin. Užijte si přípravu a hlavně dobré chutnání.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz