Bramboráky se zelím a uzeným. Už je nebudete chtít doma dělat jinak

bramboraky se zelim a uzenym masem
Zdroj: Pixabay
Autor: Adam Hlavatý

Bramboráky se zelím a uzeným masem jsou pokrmem, který bude zaručeně lahodit i velmi náročným milovníkům českých pochoutek. Vychutnejte si netradiční variantu bramboráků s kysaným zelím a uzeným masem. Proč takový nápad nevyzkoušet? Pojďme se podívat, jak tyto bramboráky udělat.

Bramboráky se zelím a uzeným masem

Každý má svůj vlastní postup pro bramboráky. Někteří přidávají sýr nebo dělají k bramborákům různé omáčky. Známá varianta je i kuřecí maso v bramboráku. Někdo dělá bramboráky i na sladko. Do sladké exotiky se pouštět nebudeme, my přidáme k bramborákům zelí a uzené maso.

Na naši variantu bramboráků se zelím a uzeným 500 gramů brambor, 1 menší cibuli, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičky soli, půl lžičky kmínu, 500 gramů kysaného zelí, 200 gramů uzeného masa, 100 mililitrů oleje.

Jak udělat bramboráky se zelím?

Začněte tím, že oloupáte brambory. Poté je nastrouhejte na jemno a vymačkejte přebytečnou vodu. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a přidejte k bramborům.

Nyní přidáte vejce, mouku, sůl a kmín do mísy s bramborovou směsí. Důkladně vše promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Poté z těsta vytvořte placky.

Rozehřejte olej na pánvi a dejte pozor, aby se nerozehřál příliš mnoho. Poté na rozehřátý olej dejte placky z bramborové směsi a smažte je z obou stran do zlatova.

Vezměte si druhou pánev a orestujte na kousky nakrájené uzené maso. Přidejte k němu kysané zelí a restujte spolu asi 5 minut, dokud nebude uzené i zelí dokonale prohřáté.

Jak servírovat?

Bramboráky servírujte s kysaným zelím a uzeným masem, dokud jsou stále teplé.

Vezměte si bramborákovou placku a na její polovinu dejte zelí a uzené. Následně placku přehnete na půl a vytvoříte kapsu, jakou vidíte na úvodním obrázku.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz