Vývar z pomalého hrnce zabere pár minut: Vyzkoušejte hovězí, vepřový nebo kuřecí

vývar z pomalého hrnce
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Plánujete připravit vývar z pomalého hrnce? Díky tomuto zařízení, které se stává čím dál tím populárnější, opravdu stačí vše naházet do jednoho hrnce a zapnout ho na požadovanou dobu. O nic se pak nestaráte a přijdete k hotové polévce.

Díky pomalému vaření se nemusíte s polévkou míchat a dokážete udělat pomalu tažený silný vývar, který zajisté ocení celá vaše rodina. Vaření v pomalém hrnci vám tak ušetří čas a usnadní život v kuchyni.

Vývar z pomalého hrnce

Na vývar z pomalého hrnce budete potřebovat:

  • Kosti (hovězí, kuřecí nebo vepřové)
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibuli
  • Česnek
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Mrkev
  • Celer
  • Petržel
  • Vodu

Vývar připravíte metodou jídla z jednoho hrnce, tedy vše tam naházíte a zalijete vodou. S kořenovou zeleninou to však nepřehánějte, protože by mohla vývar jen zbytečně osladit. Na 2 litry vývaru počítejte s jednou mrkví.

Jak připravit vývar z pomalého hrnce?

Kořenovou zeleninu si na vývar musíte pořádně očistit a nejlépe oškrábat. Můžete ji přepůlit, ale jinak ji nechat v celku. Cibuli oloupete a necháte v kuse, stejně jako stroužky česneku.

Vždy si musíte upravit poměr zeleniny k množství vody. Na 2 litry vývaru bohatě stačí jedna mrkev, jedna petržel a celer. Přidáte lžičku soli, pepře a celého pepře. Potom přidáte jednu střední cibuli a 5 stroužků česneku. Na dva litry vývaru přidejte 2 bobkové listy.

Doba vaření v pomalém hrnci

Minimální doba vaření pro vývar je 6 hodin. Pokud však máte čas, ta ho klidně můžete vařit 12 a více hodin. Čím déle budete vývar vyvařovat, tak tím bude vývar silnější a chutnější.

Jakmile bude vývar hotový, tak do něj můžete přidat nudle a vyvařenou zeleninu z polévky, kterou pokrájíte na malé kostičky. Pokud bylo na kostech nějaké maso, tak ho můžete obrat a do vývaru také přidat, záleží jen na vaší chuti.

Jestli máte rádi úplně čistý vývar, tak ho můžete scedit přes plátno, které zachytí veškeré vyvařené nečistoty.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz