Jídla z jednoho hrnce: Tipy na oběd či večeři

Jídla z jednoho hrnce
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Jídla z jednoho hrnce jsou řešení pro každou ženu, která si alespoň jednou povzdechla, že neví, co uvařit k obědu nebo večeři. Nikdo nechce trávit vařením většinu dne, a tudíž přemýšlí nad jednoduchými recepty.

Masová jídla z jednoho hrnce

Prvním naším tipem je guláš. Můžete zvolit klasický guláš z hovězího, případně vepřového masa nebo například guláš segedínský. Jednodušší variantou je guláš bramborový např. s nakrájeným párkem nebo klobáskou.

Věděli jste, že mezi jídla, která uvaříte v jednom hrnci může patřit i kuře s rýží? Stačí do jednoho pekáčku dát rýži, na ni položit např. kuřecí stehna, podlít vodou, ochutit a péct doměkka.

Pokud máte rádi zahraniční kuchyni, určitě zkuste uvařit paellu. Paella je typickým španělským pokrmem a patří také mezi tato jídla , tedy spíše z jedné pánve. Jedná se o pokrm z rýže, masa a zeleniny. Maso přitom můžete zvolit téměř jakékoliv. Ve Španělsku se často používají mořské plody, ale můžete použít například i králíka.

Bezmasá jídla z jednoho hrnce

Pokud nepotřebujete jíst každý den maso, můžete uvařit těstoviny. Stačí vám k tomu rajčata, cibule, česnek, bazalka a jakékoliv těstoviny. Jedná se o velmi jednoduchý a rychlý recept.

Mezi jídla uvařená v  jednom hrnci bez masa můžeme zahrnout i dušenou kapustu. K tomuto pokrmu Vám také stačí pouze pár surovin – kapusta, brambory, cibule, česnek a koření. Pokud se bez masa neobejdete, můžete přidat nakrájenou klobásku. Ke kapustě můžeme podávat chléb.

Do Vašeho repertoáru na vaření můžete také zařadit zeleninový eintopf. Zde existuje tolik druhů eintopfu, že tam můžete dát prakticky cokoliv, např. mrkev, brambory a fazole.

Zasytit Vás může i vydatná polévka

Typickou vydatnou polévkou může být zelňačka. Do té můžete přidat například nakrájené uzené maso či klobásku. Hustá zelňačka Vás zasytí natolik, že na druhý chod již nebudete mít chuť.

Za jídla z jednoho hrnce můžeme považovat i další vydatné polévky. V poslední době jsou populární různé krémy, např. hráškový, brokolicový, dýňový. Vyzkoušejte i další krémové polévky, co takhle batátový krém nebo krémovou česnečku?

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz