Originální čínské řízečky uděláte na kontaktním grilu doslova během pár minut a vaši strávníci budou nadšení. Přitom k tomu využijte minimum surovin a výsledek i tak bude perfektní. Jak tedy připravit čínské řízečky, aby byly dokonale šťavnaté?
Čínské řízečky z kuřecího nebo vepřového masa
Čínské řízečky připravíte jak z kuřecího, tak i z vepřového masa. Příprava masa je jednoduchá, protože ho stačí pokrájet na nudličky a použít koření. Pokrájené maso na nudličky postačí posypat grilovacím kořením, solí, pepřem, kari kořením, přidat olej a solamyl.
Jakmile na maso použijete koření dle své chuti a preferencí, to se týká hlavně množství použitého koření, tak je potřeba ho pořádně promíchat, aby se všechny chutě dokonale spojily.
Řízečky budou šťavnaté díky použití oleje a solamylu. Solamyl totiž dokáže z masové směsi udělat krásně mazlavou hmotu, která bude perfektně klouzat do krku. Jak připravit čínské řízečky?
Šťavnaté čínské řízečky
Kilogram masa nakrájíte na nudličky a posypete solí, pepřem, kari a grilovacím kořením dle chuti. Přidáte 2 lžíce oleje a promícháte. Maso po chvilce i samo díky soli pustí vodu. Přidáte 2 lžíce solamylu a znovu pořádně promícháte.
Čínské řízečky budete ideálně smažit na kontaktním grilu. Pokud máte připravenou masovou směs, tak si postačí dostatečně předem rozehřát gril a pomocí naběračky masovou směs přikládat po kouskách.
Po přiložení řízečků na kontaktní gril je potřeba následně nudličky rozdělit na požadované kousky a pořádně je zde přimáčknout.
Jakou přílohu zvolit?
Jako příloha je k takovému jídlu vhodná bramborová kaše, protože je rychlá a není složitá. Čínské řízečky jsou však vynikající také s domácím chlebem nebo i jiným pečivem.
Můžete také zvolit klasickou rýži či americkou klasiku, jako jsou americké hranolky nebo americké brambory.
Čím tyto řízečky ještě vylepšit?
Pokud budete tyto řízečky připravovat třeba jako pochoutku k pivu, tak není špatné do koření přidat i trochu chilli nebo kajenského pepře.
Pokud budete chtít udělat řízečky pálivé, tak je dobré si maso naložit alespoň jeden den předem, aby maso dokázalo koření pořádně natáhnout.