Cibule je přírodním zdrojem velice prospěšných vitamínů a látek. Při jejím pravidelném užívání ji můžete používat jako prevenci proti nachlazení a chřipce. Dokáže potlačit množství bakterií a zásobuje tělo vitamíny. Dokonce dokáže ulehčit při odkašlávání.
Cibule při nachlazení dokáže výrazně pomoci
Při nachlazení je cibule rychlou, dostupnou, levnou a účinnou pomocí, která dokáže urychlit uzdravení. Stačí si ji správně připravit a rychle zkonzumovat. Stejně tak vám může pomoci i česnek, který obsahuje podobné pro tělo prospěšné látky.
Oba tyto produkty působí totiž jako přírodní antibiotikum, které funguje bez vedlejších účinků. Jedná se o jedny z nejúčinnějších přírodních produktů, a to i v řadě dalších potížích.
Jak ji připravit, aby byla zdraví prospěšná?
Česnek i cibule jsou přírodním zdrojem látky inulinu. Jsou to prebiotika, která jsou velice vhodná pro správné fungování střeva. Další látkou je alicin, který dokáže přírodně zabíjet bakterie v těle.
Alicin dokážete nejvíce uvolnit z cibule při porušení její buněčné struktury. Je to látka, která může za štípání očí při jejím krájení. Alicin se velice rychle odpařuje, a proto je potřeba cibuli rychle zkonzumovat.
Pokud si chcete toto přírodní antibiotikum uchovat, tak musíte vhodně skladovat celou cibuli, kterou si vždy čerstvou nakrájíte a ihned zkonzumujete.
Jak správně skladovat cibuli? A jak ji připravit?
Cibuli skladujte nejlépe v temném a chladném prostředí. Pro cibuli je ideální skladování ve sklepním prostoru domu, kde je pro ni dostatek vlhka a chlad. Cibuli můžete skladovat na sobě v bedýnkách, nemusíte se bát ani vysoké vrstvy cibule na sobě. Správně skladovaná může vydržet klidně do další sklizně.
Čerstvou cibuli si můžete připravit nasekanou s křenem nebo jablky. Stejně tak si můžete čerstvou cibuli nakrájet na brambory nebo jakékoliv masové jídlo. Skvělá je i cibule přidaná ke guláši, kde ji můžete také konzumovat syrovou. U některých jedinců může však velké množství způsobovat problém s nadýmáním.