Pokojové květiny podle feng-šuej: Mohou přinést peníze i štěstí

kvetiny feng suej
Zdroj: Pixabay
Autor: Eliška Malá

Pokojové rostliny už dávno nejsou jen dekorací. Podle starobylé čínské filozofie feng-šuej mají schopnost ovlivňovat energii v domově a přinášet finance, štěstí a harmonii. Vědomé umístění určitých druhů rostlin může vnést pozitivní vlivy do našich životů, a navíc zlepšit kvalitu vzduchu v interiéru. Pokud si přejete, aby váš domov byl nejen krásný, ale také naplněný pozitivní energií, stojí za to věnovat pozornost tomu, které pokojovky budou s vámi sdílet společný prostor.

Dracéna – ochrana štěstí

Dracéna je jednou z nejoblíbenějších pokojových rostlin, a to nejen díky své nenáročné péči. Svými elegantními listy a různými druhy přitahuje pozornost každého interiérového designéra.

Feng-šuej přikládá zvláštní význam odrůdě známé jako Lucky Bamboo (šťastný bambus), který je symbolem štěstí a ochrany před nepřízní osudu.

Pokud chcete do svého domova přinést pozitivní energii a ochránit ho před negativními vlivy, je šťastný bambus skvělou volbou. Jeho umístění v blízkosti vstupních dveří nebo v pracovním prostoru pomáhá zajistit příliv prosperity a harmonie.

Tlustice – symbol prosperity a hojnosti

Tlustice, známá také jako strom štěstí, je další rostlinou, kterou feng-šuej doporučuje pro podporu bohatství a finanční stability.

Její kulaté, masité listy připomínají mince a představují symbol hojnosti. Tato rostlina je také známá pro svou odolnost a nenáročnost na světlo, což z ní činí ideálního společníka pro téměř jakýkoli prostor v domě.

Pokud hledáte vhodný dárek pro přátele či rodinu, kteří se právě stěhují nebo prožívají novou životní etapu, tlustice je výbornou volbou, která přinese prosperitu a štěstí do jejich nového domova.

Toulcovka – rostlina klidu a čistoty

Toulcovka, známá také jako mírová lilie, je ceněná nejen pro svou estetickou přitažlivost, ale i pro svou schopnost zlepšovat kvalitu vzduchu v interiéru.

Její krásné, bílé květy a zelené listy přispívají k vytvoření klidného a harmonického prostředí, což z ní činí ideální volbu do prostor, kde se lidé často zdržují, jako jsou obývací pokoje nebo ložnice.

Podle feng-šuej má toulcovka zvláštní sílu čistit negativní energii a přinášet do prostoru klid. Feng-šuej doporučuje tuto rostlinu umístit do místností, kde často dochází ke stresu či napětí.

Říká se, že toulcovka prospívá tam, kde panuje klid a harmonie, a naopak chřadne v prostředí plném konfliktů. To z ní dělá symbolický ukazatel atmosféry v domácnosti – pokud začíná vadnout, může to být znamení, že je čas zaměřit se na zlepšení mezilidských vztahů a emocí.

Toulitka – podpora snů a sebevědomí

Toulitka, známá svými výraznými květy s lesklými, srdcovitými listeny, je další rostlinou s výjimečným významem ve feng-šuej.

Tato rostlina je nejen nádherná na pohled, ale má i schopnost podporovat pozitivní energii a zlepšovat emocionální stav. Je zvláště doporučována pro místa, kde se soustředíme na své cíle a sny – ať už se jedná o pracovní stůl, kancelář nebo kout pro kreativní práci.

Toulitka je považována za rostlinu, která přináší radost a podporuje osobní růst. Pomáhá zvyšovat sebevědomí a zlepšuje náladu, což ji činí ideálním doplňkem pro všechny, kteří chtějí zlepšit svou emocionální rovnováhu.

Feng-šuej doporučuje umístit toulitku na místo, kde je dostatek světla, ale vyhněte se přímému slunečnímu záření, které by mohlo její jemné listy spálit. S touto rostlinou vytvoříte nejen krásné prostředí, ale také atmosféru, která podpoří vaše sny a aspirace.

Zdroj informací: Green house decor, autorský článek
Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz