Když zbyde kaše. Jak zužitkovat zbylou bramborovou kaši

bramborova kase
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Když vám někdy bramborová kaše zbyde, tak ji nemusíte hned vyhazovat nebo dojídat na sílu. Schovejte si kaši do lednice a můžete ji klidně použít další den. Bramborovou kaši následně v kuchyni využijte k dalším vhodným účelům.

Bramborová kaše se dá přeměnit ve vynikající bramborové placičky

Zbylá bramborová kaše se dá jednoduše přeměnit v chutné placičky, které si prostě zamilujete. Přitom do 0,5 kg bramborové kaše stačí přidat jen dvě vejce a 100 g strouhanky. Vše pořádně smícháte a necháte chvilku odpočinout.

Na pánvičce si rozpustíte sádlo nebo použijete tuk na smažení, který běžně používáte, a můžete těsto rozdělit na několik menších placiček. Ty pak osmažíte na pánvičce z každé strany, dokud nebude jejich povrch pěkně dozlatova usmažený.

Perfektní je i zapečená bramborová kaše, která nedá ani moc práce

I zapečená bramborová kaše nabízí dobré řešení dalšího zužitkování nedojedené kaše. Nutno však podotknout, že pokud vám zůstane od oběda nebo večeře nedojedená bramborová kaše, kterou chcete skladovat do dalšího dne, tak zcela určitě v lednici a přikrytou potravinovou fólií, aby nedocházelo k jejímu osychání.

Do zbylé bramborové kaše na 0,5 kg kaše vmíchejte dva žloutky a našlehané bílky ze dvou vajec. Dále sem patří hrubá mouka, rozdrcený česnek, sůl, pepř, majoránka a uzenina nakrájená na kostičky.

Vše opravdu důkladně promíchejte a rozdělte na několik bochánků, které poskládáte na plech s pečícím papírem. Takto připravenou kaši pak stačí zapékat asi půl hodiny v předehřáté troubě na dvě stě stupňů.

I s rybou se dá zbylá kaše dobře zužitkovat

Pokud si chcete z bramborové kaše připravit opravdu zase plnohodnotné jídlo, které bude obsahovat i maso, tak je k tomu ideální ryba.

Znamená to tedy si do zbylé bramborové kaše vmíchat dvě vejce, česnek a sůl. Dále si na pánvičce osmažíte na kostičky nakrájené filé, které po dosmažení vmícháte do bramborové kaše a dáte na chvilku zapéct do trouby.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz