Dáváte si rádi v KFC kuřecí křidélka? Od teď už nemusíte nutně do tohoto oblíbeného fast foodu, abyste si je mohli vychutnat. Poradíme vám, jak tato smažená křidélka připravit, abyste skoro nepoznali rozdíl od těch, které konzumujete v KFC.
Křidélka jako z KFC
Pro přípravu šťavnatých a křupavých kuřecích křidélek budete potřebovat zhruba 10 kusů větších kuřecích křídel, hladkou mouku, dvě vejce, česnek, sladkou mletou papriku, kukuřičné lupínky, 150 ml plnotučného mléka, sůl, pepř a olej.
Jako přílohu můžete zvolit klasické hranolky a dochutit omáčkou. Dobrá varianta je ale i pečivo nebo zelenina. Skvělou volbu je pochopitelně také tradiční salát coleslaw – podle našeho návodu si můžete udělat i coleslaw jako z KFC.
Příprava masa
Vezměte si opravdu čerstvá kuřecí křídla, dobře je opláchněte pod studenou tekoucí vodou a zkontrolujte, zda z nich není potřeba odstranit případné další nečistoty a nedokonalosti. Chcete přece dokonalá křidélka jako z KFC, že? Tak si dejte záležet.
Do hrnce dejte vodu, vložte do ní křidélka a přiveďte ji k varu. Osolte ji, seberte z povrchu případnou pěnu a vypněte hořák. Křidélka by se neměla vařit déle než po dobu 5 minut. Vývar i s křídly nechte v klidu vychladnout při pokojové teplotě.
Vychladlá křídla poté vyjměte z vývaru, nechte je okapat a postupně je obalujte v mouce a následně i v rozšlehaných vejcích, do kterých jste vmíchali také mléko, které je důležitou ingrediencí, na kterou nesmíte zapomenout.
Pro výraznější chuť, přidejte také rozetřený česnek a sladkou papriku. Teď ale pozor – místo klasické strouhanky použijte jako poslední vrstvu trojobalu kukuřičné lupínky, které si dopředu nadrtíte rukou.
Před smažením ale ponechte obalená křídla ještě 20 až 30 minut odpočinout, přičemž je v polovině této doby otočte na druhou stranu. Je potřeba to udělat z toho důvodu, aby se vejce co nejvíce vstřebala do masa.
Smažení masa
Nyní nám zbývá poslední krok přípravy, kterým je samotné smažení. Na pánvi si rozpalte olej tak, aby se na jeho povrchu začaly tvořit bublinky. A nyní si dávejte opět pozor – aby byla křidélka jako z KFC, osmažte je po obou stranách do zlatova. Ani méně, ani více.
Následně vyjměte již smažená křidélka z pánve, nechte okapat přebytečný olej a ihned je podávejte. Pamatujte, že nejlepší jsou čerstvě usmažená.