Víte, jak se správně připravují brambory v ohni? Postup není složitý, ale musíte dodržet pár základních pravidel, aby vám místo brambory nezůstala jen totálně černá a tvrdá briketa. Brambory z ohně vám budou vždy chutnat hlavně teplé.
Brambory musíte z ohně včas vytáhnout
Jednoduše uděláte brambory z ohně, když budete na podzim uklízet zahradu a budete pálit materiál ze zahrady. Ideálně se brambory dělají ve vzniklém teplém popelu. Oheň by již neměl hořet, ale jenom spíše doutnat.
Brambory není potřeba nějak zvlášť připravovat. Naprosto stačí vybrat středně velkou bramboru, kterou očistíte od hlíny a strčíte ji do žhavého z ohně a kompletně bramboru zahrabete. Necháte ji tam cca 20 minut a pak ji zase vytáhnete.
Brambory z ohně snězte vždy hned teplé
Pokud si chcete brambory z ohně opravdu vychutnat, tak je rozhodně nejlepší je sníst rovnou teplé z ohně. Jakmile bramboru vytáhnete, tak si pomalu oloupete slupku a můžete konzumovat.
Není špatné mít po ruce připravenou sůl, protože ta dokáže dát bramborům z ohně ještě úplně jiný rozměr.
Pokud si zvládnete k bramborům někde na pánvičce osmažit i cibulku, tak si připravíte opravdu chutnou večeři. Stejně tak se jistě takto připravené brambory mohou hodit jako příloha k jakémukoliv masu.
Na co si dát pozor?
Rozhodně si dávejte pozor, aby se do ohně nedostalo nic jiného než suchá tráva, klacíky nebo čisté dřevo. Rozhodně se nesnažte připravovat brambory v ohni, kdyby se vám tam nedopatřením dostal třeba kus plastu nebo jiný materiál.
V ohni si můžete připravit také pečené brambory na plátky se šunkou, cibulí, sýrem, párkem a trochou smetany. Stačí tohle vše ještě včetně soli a pepře nakrájet a naházet do alobalu, který také strčíte do rozehřátého popelu.
Tady se však nemusíte rozhodně bát nechat tam jídlo déle. Klidně to tam nechte i 40 minut, protože v alobalu se nemá co stát z hlediska připálení.