Pampeliška je vynikající léčivá bylina. Čaj z ní výrazně působí na rakovinné buňky, přičemž ty se po tzv. pampeliškovém zaútočení začnou rozpadat do 48 hodin. Pokud si někdo chce připravit tento čaj doma, musí pro to udělat zásadní věc – nasbírat tyto malé kytičky na louce – ale pozor – musí to být louka nebo přírodní prostor, který je opravdu natur neboli absolutně čistý. V dnešní době stále častěji věc zhola nemožná. Jde to samozřejmě i z vlastní zahrádky, pokud nějakou máte. Kdysi dávno naše babičky z pampelišek vyráběly sirupy, a to z jejich květů, dneska se používají i další části této rostliny. Hlavně tedy kořen.
Pampeliška je přírodní lékař
Pampeliška tedy její kořen podle vědců funguje lépe než chemoterapie, protože v uvozovkách řečeno ničí jen buňky zasažené rakovinou. K tomu se musí přičíst tzv. diuretické vlastnosti, což je stimulace sekreci žluče, čistí játra, pomáhá při alergiích a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Též má vysoce důležité vitamíny a minerální látky – vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, kyselinu listovou nebo hořčík.Je vyzkoumáno že, obsahuje až 535% potřebné denní dávky vitamínu K a asi 110% doporučené denní dávky vitamínu A. Právě proto se řadí k nejlépe léčivým rostlinkám.
Pampeliškový čaj
Podle všech možných výzkumů na kanadské univerzitě se zjistilo, že kořen pampelišky zlikviduje buňky zasažené rakovinou, a to bez škodlivých účinků na jiné buňky v lidském těle. Existuje muž, John di Carlo, který podstoupil intenzivní a v uvozovkách agresivní léčbu chemoterapií, která mu však naději nedávala.
Lékaři si nevěděli rady a poslali ho domů s tím, aby strávil poslední jeho dny se svou rodinou. Celé tři roky bojoval a podařilo se mu zvítězit nad touto těžkou nemocí. Vynikajících výsledků dosáhl už za 4 měsíce, kdy užíval čaj z kořene pampelišky. Za necelý půl rok se stalo, že zmizely příznaky a on se uzdravil úplně z jedné z nejzákeřnějších nemocí na světě.
Má ještě mnoho dalších výjimečných vlastností
Pampeliška kromě výše zmíněného léčí i záněty močových cest, ledvinové kameny či zvyšuje tvorbu a vylučování žluči. Když má někdo žaludeční problémy, tak i zde pomáhá, dokonce i při střevním kataru, nechutenství a zácpě.
Když se ještě vrátíme ke kořenu, tak z něj se dá vyrobit pampelišková mouka. Stačí kořen usušit, upražit a rozemlít. Pozor – mouka je hořká.