Umět udělat dobré řízky je základem každé správné hospodyně. Jak ale udržet řízky teplé, aby byly pořád chutné a křupavé? To je otázka, nad kterou si láme hlavu nejedna žena. Vyzkoušejte osvědčenou metodu.
Dejte řízky po smažení do trouby
Tento způsob může fungovat, pokud uložíte řízky do předem vyhřáté trouby na padesát stupňů. Řízky však do trouby nesmíte dát jen tak. Musíte je vždy zabalit do obalu, který v nich udrží správnou vlhkost.
Ideální je použití alobalu, který udrží řízky v dobré teplotě a zároveň zabrání jejich vysušování. Řízky vložte do alobalu klidně přímo z pánve a pořádně je zabalte. Rovnou je strčte do předem vyhřáté trouby a vytáhněte je až těsně před konzumací.
Teplé řízky udržíte i v napařovacím hrnci
Pokud máte doma napařovací hrnec, tak můžete teplé řízky vložit i do něj. Napařovací hrnec je však důležité nastavit na co nejmenší stupeň, aby nedocházelo k rozmočení řízků. Kdyby byla vlhkost příliš vysoká, tak řízky začnou ztrácet svoji křupavost, a to rozhodně nechcete.
Pokud nemáte ani napařovací hrnec ani troubu a přesto nechcete mít řízky studené, tak si můžete nahřát hrnec na plotně. Plotnu dejte na co nejnižší výkon a hrnec na ní cca deset minut nahřívejte.
Do nahřátého hrnce vkládejte řízky vždy zabalené v alobalu. Bez problému vám takto vydrží i hodinu teplé jako právě sundané z pánve.
Jak ohřát studený řízek?
Pokud už máte řízky studené, tak existuje i cesta, jak je správně ohřát, aby byly zase chutné jako čerstvě usmažené. Rozhodně však zapomeňte na mikrovlnou troubu.
Řízky vytažené z lednice jemně potřete pomocí oleje a vložte je opět do alobalu. Ten i s potřeným řízkem vložte do trouby vyhřáté na sto stupňů. Řízek ve vyhřáté troubě nahřívejte cca deset až patnáct minut.
Řízek lze ale ohřát i na pánvičce. Na předem vyhřátou pánvičku vložte řízek k ohřátí a opečte ho minutu z každé strany. Při tomto způsobu ohřívání by na řízku nemělo být příliš znát, že jde o ohřívaný řízek.