Výborná pečená zelenina s mletým masem je skvělou kombinací k obědu. Pokud nemáte vlastní zahrádku, na které ulovíte nějaké to rajče nebo papriku, tak můžete vyrazit na nejbližší tržnici, která nabídne mnoho čerstvé zeleniny. Naše výborná pečená zelenina bude obsahovat právě plněnou papriku a rajče.
Jak chutná pečená zelenina?
Aby výborná pečená zelenina dostála svému názvu a chutnala opravdu výborně, tak ji nesmíte úplně vysušit ani ji spálit.
Většinou se plněná rajčata a paprika podávají ve šťávě s rýží, se kterou jídlo tvoří dokonalou chuťovou kombinaci. Určitě můžete vyzkoušet i kombinaci s vařeným bramborem, kde budete potřebovat také hodně šťávy z pečení.
Celou chuť vytváří nejen zelenina, ale také náplň, jakou si do zeleniny zvolíte. Nejčastěji se sice plní mletým masem, ale s náplní můžete být opravdu kreativní.
Příprava rajčat a paprik
Pro přípravu tohoto pokrmu si musíte nejdříve důkladně očistit zeleninu. Pokud se jedná o papriku, tak té uřežete stopku a vytvoříte dostatečný otvor pro plnění. Snažte se vytáhnout celý vnitřek papriky včetně všech semínek.
V případě rajčete je to trochu složitější, protože rajče oproti paprice nemá tak pevné tělo. Rajče musíte podobně jako papriku celé vykuchat. Stejně začnete v horní části, kterou uříznete a vnitřek rajčete vykucháte.
Pečená zelenina s mletým masem
Jestliže máte připravenou vykuchanou zeleninu, tak si musíte dále nachystat mleté maso, kterým budete zeleninu plnit. Do mletého masa si můžete přidat cokoliv. Stejně tak, jako když pečete svoji oblíbenou sekanou.
Do mletého masa se může přidat vajíčko, cibule, zelenina nebo houby. Minimálně však do mletého masa přidejte sůl a pepř ve stejném množství, jako když připravujete maso na sekanou.
Mletým masem pak naplníte zeleninu po vrchní okraj. Zeleninu dáte do pekáče na pečící papír. Zeleninu mírně podlijete vodou a pečete asi 40 minut. Dobu pečení však upravte podle zkušeností s vaší troubou.