Jednoduchá sýrová kapsa z kuřecího a vepřového masa dohromady je velkou pochoutkou a moc lidí ji nezná. Ve většině případů se setkáte s kapsou jen z kuřecího nebo jen z vepřového masa. Kombinace kuřecího a vepřového však může přinést úplně jiné chutě, které si zamilujete.
Sýrová kapsa
Dobrá sýrová kapsa musí být správně naložená a připravená. Potřebovat k tomu budete kuřecí prsní řízky a vepřovou pečeni. Připravíte si dva podobně velké kousky masa, jeden z kuřecích prsou a druhý z vepřové pečeně.
Maso můžete nakládat dohromady. Oba kousky masa potřete utřeným česnekem a jemně zasypte pomocí grilovacího koření. Pak přidáte sůl a pepř dle chuti a necháte cca 24 hodin v lednici v uzavřené nejlépe skleněné míse.
Jak udělat sýrovou kapsu?
Po 24 hodinách naložení masa ho vytáhnete a rozklepete na co nejjemnější vrstvu.
Na jedno z mas položíte dva kousky plátkového sýra a kraje masa zahnete tak, aby sýr neměl šanci vytékat. Kraje obou mas po přehnutí propíchněte pomocí párátka, aby vám kapsa držela tvar.
Takto připravené sýrové kapsy budete na mírném ohni smažit na pánvičce. Ze začátku zprudka osmahnete obě strany a potom přidáte máslo. Na másle je potřeba maso z obou stran podusit minimálně 5 minut a nakonec smažit, dokud nebude maso hotové.
Myslete na to, že strana s vepřovým masem se bude dělat trochu déle. Sýrová kapsa je potřeba smažit opravdu zvolna, aby došlo k prohřátí celého vnitřního prostoru.
Jakou přílohu je nejlepší zvolit?
Jelikož je sýrová kapsa připravena na přírodní způsob, tak můžete zvolit jakoukoliv bramborovou přílohu, ale bát se nemusíte například ani bramborového salátu.
Výborná je k tomuto jídlu i bramborová kaše. Pokud však budete maso déle dusit a podaří se vám udělat dobrá šťáva na pánvičce, tak můžete vyzkoušet připravit i rýži, kterou polijete šťávou z pánvičky a přidáte na ni cibulku.