Vajíčková omeleta z jednoho hrníčku vás naprosto dostane. Můžete si tak připravit naprosto dokonalou večeři, i když nejste zrovna zkušený kuchař. Tento postup přípravy je totiž neuvěřitelně jednoduchý a omeletu dokážete udělat velmi rychle.
Jednoduchá vajíčková omeleta
Vajíčková omeleta se bude vyrábět do jednoho většího hrníčku o objemu přibližně 500 ml. Do hrníčku dáte 5 vajec, 100 g šunky na kousky, 100 g strouhaného sýra, 1 cibuli na kostičky nakrájenou, sůl a pepř.
Můžete ale dle chuti přidat naprosto cokoliv, a to například klobásku nebo anglickou slaninu.
Příprava vaječné omelety
V hrníčku je potřeba vše důkladně rozmíchat tak, aby byl žloutek z každého vejce opravdu pečlivě a dobře promíchaný. Postačí k tomu vidlička nebo můžete použít i ruční šlehač. Na rozmíchání si dejte opravdu záležet, aby byla omeleta všude stejná.
Na pánvičce si rozehřejte malou vrstvu sádla nebo oleje a obsah hrníčku tam vyklopte. Vajíčková omeleta se začne okamžitě smažit a vy ji necháte na mírném ohni zhruba 3 minuty.
Pak budete muset omeletu otočit. Tady je dobré použít dvě obracečky a vajíčkovou omeletu opravdu dobře podepřít, aby se nerozpadla.
Jakmile se vám podaří vajíčková omeleta otočit, tak budete pokračovat i na druhé straně zhruba 3 minuty. Teď už máte hotovo a můžete začít servírovat na talíř.
Jak vylepšit omeletu?
K tomuto rychlému jídlu se perfektně hodí jako příloha čerstvě upečený křupavý chleba nebo rozehřátý starší chleba v topinkovači.
Pokud si chcete vajíčkovou omeletu ještě více vylepšit, tak si můžete její celou plochu potřít hořčicí a poskládat na ni nakrájenou cibuli.
Takto nachystanou omeletu pak přeložíte napůl a položíte na chleba. Při výrobě můžete do hrníčku dát opravdu cokoliv, na co máte chuť. Velmi dobrá je také kombinace vajíček a suchého salámu.
Pokud si vyberete pikantní suchý salám, tak si opravdu na své večeři dokážete velmi pochutnat.