Kuřecí prsa jsou jednou z nejvyhledávanějších surovin v každé kuchyni. Kuřecí maso je samo o sobě velice dietním jídlem, což je jedním z důvodů jeho častého využití. Láká vás představa kuřecího masa na pivu s kmínem? Tento jednoduchý recept může obohatit vaši zaběhnutou kuchyni.
Co bude potřeba?
-
- 1000 g kuřecích prsou bez kosti
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička soli
- pepř
- 300 ml světlého piva
- strouhanku
Kuřecí prsa si naporcujte na kostičky
Kuřecí prsa bez kosti si řádně opláchněte a očistěte. Důkladně zkontrolujte, zda v mase nejsou zbytky kostí. Maso si nakrájejte na středně velké kostičky. Takto připravené maso si v misce smíchejte se solí, pepřem a kmínem.
Pro přípravu tohoto pokrmu se hodí vysoká pánev, do které si jako podklad zvolíte drobně nakrájenou cibulku. Cibulku připravíte na tuku. Jakmile bude mít cibulka správnou barvu, tak přidáte nakrájené kuřecí maso, které zlehka orestujete.
Orestované maso zalijte zhruba 200 ml piva a přiklopte svoji pánvičku. Během pár minut se nám celá směs začne krásně dusit. Po 10 minutách směs promíchejte a přidejte dalších 100 ml piva.
Je úplně jedno, jakou značku piva si pro vaření zvolíte. Jen nevybírejte pivo černé nebo nefiltrované. Tato piva nejsou pro vaření tohoto pokrmu moc vhodná.
Zahuštění omáčky pomocí strouhanky
Pomocí strouhanky, kterou má jistě každá kuchařka doma, dokážete skvěle zahustit připravenou směs. Za stálého míchání přidejte na 1 kg kuřecího masa zhruba 2 polévkové lžíce strouhanky. Připravená směs by neměla být příliš hustá. Pořád by měla mít tekutou podobu.
Kuřecí prsa na pivu s kmínem se velice dobře a rychle připravují. Jako ideální přílohu můžete zvolit brambory vařené ve vodě, hranolky nebo americké brambory. Pokud si troufáte, tak můžete tento recept vyzkoušet i s vepřovým masem. To budete muset vařit a dusit podstatně déle, tedy až do jeho dokonalého změknutí.
U vepřové varianty se jako příloha může hodit bramborový nebo houskový knedlík. Jako zdobení můžete přidat na kolečka nakrájenou cibuli.