Kuře na hořčici by se dalo zařadit mezi jednoduchá a zároveň velmi chutná jídla. Pro recept, který spojuje chuť kuřecího masa a hořčice, budete potřebovat pouze pár ingrediencí, a to kuřecí prsa, sůl, pepř, plnotučnou hořčici, ztužený tuk, tvrdý sýr a rýži.
Kuřecí maso na hořčici
V prvním kroku je nutné připravit a naložit kuřecí maso. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na plátky, případně lehce rozklepáme. Jednotlivé plátky potom z obou stran osolíme a opepříme.
Nyní přichází na řadu plnotučná hořčice. Osolené a opepřené plátky kuřecího masa potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a nemusíme s ní vůbec šetřit. Takto připravené syrové maso necháme v lednici odpočinout, alespoň na půl hodiny.
Potom můžeme maso z lednice vyndat a na pánvi necháme rozpustit ztužený tuk. Na rozpáleném tuku potom osmažíme naložené maso po dobu 4 minut z každé strany. Po osmažení zalijeme maso na pánvi horkou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně 15 minut probublávat. Pravidelně však kontrolujte, aby nevyvřela voda.
Mezitím, co se dusí kuřecí maso…
Během toho, co se bude dusit kuřecí maso, můžeme dát vařit rýži. Rýži připravte dle svých chutí. Někdo má rád rýži ve varných sáčcích, někdo jiný zase vaří rád rýži v rýžovaru.
Nezapomeňte také předehřát troubu přibližně na 200 stupňů. Troubu budeme potřebovat později na zapečení kuřecího masa. Připravte si také tvrdý sýr, který nahrubo nastrouhejte. Zde není potřeba kupovat nějaký drahý sýr, naprosto si vystačíte s eidamem.
Poté, co uplyne 15 minut dušení masa, tak přendejte maso včetně šťávy do pekáčku či zapékací mísy. Jednotlivé plátky masa posypte nastrouhaným sýrem a dejte zapéct do předehřáté trouby na přibližně 10 minut. Je nutné, aby se tvrdý sýr v troubě roztavil.
Nyní máte všechny komponenty pro přípravu jídla hotové a můžete servírovat. Uvidíte, že takto připravené kuřecí maso na hořčici vám zachutná a budete ho vařit velmi často.