Pro někoho je příprava jídla nutným zlem, kterému se věnuje, aby neměl hlad. Jiný se ve vaření a pečení vyžívá a neustále vyhledává nové recepty, aby potěšil žaludek nejen svůj, ale také svých blízkých. V kuchyni se oplatí mít určité pomocníky, kteří práci v ní zjednodušují. Kterými vhodnými pomocníky tedy vybavit vaši domácnost, abyste si dokázali usnadnit práci v kuchyni?
Když často pečete
Při pečení bývá nutné vyválet těsto – na pizzu, na sladký nebo i slaný kolář. Zde se výborně uplatní silikonový vál, na kterém jsou různě velké soustředné kružnice. Díky nim můžete koláč vyválet vždy ve stejné velikosti.
Výhodou silikonového válu je zejména to, že je hygienický a neváže na sebe pachy. Lze ho použít i při pečení místo pečicího papíru, protože silikon odolává vysokým teplotám.
Těsto se na silonový vál nelepí, proto není nutné ho podsypávat moukou.
Denně čerstvý chléb
Pro milovníky sladkých moučníků nebo čerstvého chleba je tu domácí pekárna. Během dvou hodin vám připraví těsto, vykyne a upeče třeba francouzský chléb. Umí toho ale daleko více.
Lze v ní péct vánočky a další sladké dobroty stejně jako různé druhy chlebů. Některé typy dokážou vyrobit džem nebo jogurt.
Je to pomocník, který se při přípravě jídla doma oplatí, umí totiž vyrobit slané i sladké kynuté i třené těsto, které pak lze běžně zpracovat pečením v klasické troubě.
Zabraňte plýtvání potravinami
Jídlo je drahé, a proto je třeba s ním šetřit. Při tom vám bude nápomocná vakuová svářečka neboli vakuovačka. Šetří peníze, protože dokáže prodloužit trvanlivost potravin. Ty si uchovají své živiny, vitamíny, chuť i vůni.
Vakuovat můžete červené i bílé maso, zeleninu, ovoce, hotová jídla (polévky i hlavní pokrmy), moučníky nebo sušené potraviny. Můžete si takto připravit balíčky potravin, když pojedete na dovolenou.
Příprava polévky, smoothie, marmelády či dětské přesnídávky
Máte-li doma malé dítě, tak je třeba mu vařit typické dětské pokrmy. Příprava jídla bude jednodušší, když budete mít doma polévkovar.
Ten zvládne připravit polévku a další tekuté pokrmy, jako jsou omáčky nebo kaše. Obvykle vám bude stačit maximálně půlhodina, abyste jídlo měli hotové.