Pokud ještě recept neznáte, tak je na čase vyzkoušet tyto fantastické brambory na grilu. Brambory na grilu mohou být dokonalou přílohou, ale i hlavnín chodem, pokud si ho vylepšíte trochou slaniny. Fantastické brambory na grilu jsou jednoduché na přípravu.
Brambory na grilu v alobalu
Fantastické grilované brambory připravíte v alobalu, kdy do něj zabalíte menší brambory nebo větší brambory pokrájené na malé kousky. Brambory není nutné před přípravou loupat, pouze pořádně omýt ve vodě.
Brambory tedy vložíte do alobalu společně se stroužky česneku a případně i kousky nakrájené slaniny nebo uzeného masa. Pokapete olejem a přidáte koření dle chuti. Celé to zabalíte a dáte na gril, kde budete brambory grilovat do změknutí.
Grilované brambory ve speciální síťce
Pokud máte připravený gril s motorkem, kde si pečete běžně kuřata nebo dokonce i prase, tak si na tento gril můžete pořídit síťovanou klec, ve které připravíte brambory přímo na ohni. Výhodou této přípravy je příprava bez oleje.
Neloupané brambory pokrájíte na stejné kousky a posypete kořením dle chuti. Celé vše promícháte, aby se koření dostalo na všechny části brambor. Brambory posolte těsně před grilováním, aby brambora pustila co nejméně vody.
Brambory nasypte do klece a pečte do změknutí brambor. Oheň by se neměl dotýkat brambor v kleci, úplně postačí, když bude cca 10 centimetrů pod klecí. Na motorku zvolte nevyšší rychlost otáčení, která na motorku lze nastavit.
Fantastické brambory si zaslouží speciální omáčky
Brambory na grilu jsou výborné s jakoukoliv omáčkou, která má v sobě bylinky, česnek nebo i s obyčejnou tatarkou. Můžete si připravit i vlastní bylinkovo-česnekovou majonézu.
Do majonézy přidáte drcený česnek a bylinky. Vše promícháte a necháte alespoň dvě hodiny v lednici odstát. Díky odstátí v lednici se chuť česneku a koření krásně roznese po celé majonéze. Brambory můžete podávat i se sladko-pálivou chilli omáčkou.