Domácí škvarková pomazánka, kterou si zamilujete. Jak ji připravit?

škvarková pomaznánka
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Domácí škvarková pomazánka je opravdu velkou pochoutkou, kterou si zvládnete vyrobit rychle a jednoduše. Pokud si doma škvaříte i domácí sádlo, tak máte škvarky jako vedlejší produkt. Pokud z nich uděláte domácí škvarkovou pomazánku, tak je kompletně zužitkujete.

Recept na domácí škvarkovou pomazánku

Škvarková pomazánka se vyrábí z jemně namletých škvarků, které si můžete namlít pomocí mlýnku na maso. Nedělejte z nich úplnou pastu, raději použijte na mlýnku co největší otvory. Na domácí škvarkovou pomazánku použijete i domácí sádlo.

Pokud si škvarky stihnete upravit na mlýnku na maso ještě během toho, než máte sádlo ztuhnuté, tak je můžete rovnou zamíchat do sádla. Uděláte si tak sádlovou škvarkovou pomazánku, na které si velice pochutnáte.

Škvarková pomazánka bez přidávání dalšího sádla

Pokud zrovna nejste milovníkem syrového sádla, tak si můžete vyrobit pomazánku i bez přidávání dalšího sádla. Budete k tomu potřebovat studené škvarky, vejce, nakládané okurky, plnotučnou hořčici, sůl, pepř a majonézu.

Škvarky umelete najemno na mlýnku na maso a přidáte nadrobno nakrájená vejce, okurek, hořčici, sůl, pepř a majonézu. Vše pořádně promícháte a podáváte na čerstvý rozkrájený chléb.

Pomazánku si můžete vylepšit podle chuti

Tak, jak je to i u jiných pomazánek, které si připravujete doma, tak si můžete i svou domácí škvarkovou pomázanku libovolně upravovat. Můžete tam přidat více čí méně cibule, česneku, prostě cokoli, co vás napadne.

Nejvíce se domácí škvarková pomazánka hodí s chlebem. Pokud nemáte v ošatce zrovna čerstvý chléb, můžete k pomazánce připravit i topinky.

V případě varianty pomazánky s přidaným sádlem nechejte topinky vychladnout dříve, než na ně budete pomazánku mazat. Sádlo by se rychle rozteklo a chuť pomazánky by potom nebyla tak dokonalá. Pomazánku mažte v tenké vrstvě, můžete na ni také rozkrájet čerstvou jarní cibulku nebo pažitku.

Pomazánka se výborně hodí jako studený předkrm v případě většího počtu hostů. Není složitá na přípravu a každý si ji může namazat sám…

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz