Jsou tomu tři roky, kdy známý kuchař Jiří Babica vymyslel tortillu z knedlíku. Pokud máte chuť na tortillu, proč nevyzkoušet Babicovu tortillu po česku? Třeba budete příjemně překvapeni. Pojďme se tedy podívat na to, jak udělat tortillu z knedlíku.
Babicova tortilla
Jedná se o českou variaci španělské bramborové tortilly alias tortilla de patatas.
Na Babicovu tortillu budete potřebovat houskový knedlík, cibuli, červenou i bílou papriku, šunku, sýr ementálového typu, vejce, sůl, chilli, pepř a olej.
Jak udělat tortillu z knedlíku?
Na rozpálenou pánev větších rozměrů vložíme nakrájený knedlík na kostičky tak, aby netvořily vysokou plochu. Opékáme asi 8 minut do křupava.
Poté přidáme nakrájenou cibuli na plátky, červenou a bílou papriku na kostičky a zelenou jarní cibulku na malé kousky, což vytvoří na pánvi barevný mix. Opékáme další 3 minuty.
V dalším kroku přidáme trochu chilli a pepře. Následně rozšleháme v misce vejce, do kterých vložíme obsah pánve. Zároveň si připravíme menší pánev, na které tortillu doděláme.
Směs v míse dokonale promícháme tak, aby se propojila s rozšlehanými vejci. Poté osolíme a následně vložíme první tenčí vrstvu, kterou urovnáme, na menší rozehřátou pánev s olejem,
Šunku položíme na tuto první vrstvu a na ni ještě sýr ementálového typu. Na to dáme druhou vrstvu připravené směsi a urovnáme do roviny.
Nakonec přiklopíme pokličkou a budeme opékat 2 až 3 minuty. Následně pomocí talíře otočíme a budeme tortillu opékat znovu 2 až 3 minut z druhé strany.
Jakou přílohu k této tortille?
Jelikož jsou v tortille knedlíky, jedná se o dostatečně sytý pokrm, takže žádná příloha není potřeba.
K této verzi tortilly postačí bohatě okurkový salát, jak i sám Babica doporučuje. Ale může být kterýkoliv zeleninový salát.