Trhané maso se hodí do hamburgeru či tortilly. Jak natrhat maso?

hamburger s trhanym masem
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Máte rádi trhané maso, ale nevíte, jak si jej doma udělat? Postup pro přípravu trhaného masa není rozhodně nic složitého. Chce to jen trochu trpělivosti a můžete si i doma vychutnat třeba trhané maso v hamburgeru či v tortille. Pojďme si ukázat, jak natrhat kuřecí maso nebo například vepřové.

Trhané maso vepřové, kuřecí nebo hovězí

Na trhané maso nepotřebujete žádný speciální druh masa. Vždy se však doporučuje vybírat co nejvíce libové maso. Maso musíte naložit minimálně dvě hodiny předem.

Celé maso si naporcujte na kousky o velikosti sevřené pěsti a to naložte do oleje s kořením. Nachystané kousky masa posypte solí, pepřem a kořením, které máte rádi.

Pokud nemáte žádné oblíbené koření, tak skvěle poslouží klasické grilovací koření. Důležité je, aby bylo maso kompletně ponořeno do oleje, a to až do jeho vrchní části.

Základem je, aby bylo maso před trháním dobře udělané

Aby šlo maso dobře natrhat, tak musí být opravdu hodně dobře udělané. To znamená, že je ideální péct ho v troubě minimálně po dobu šesti hodin na 150 stupňů. Po celou dobu je důležité maso pořádně podlévat, aby nedošlo k jeho vyschnutí.

Po upečení maso nenechávejte vychladnout, ale ihned jděte k procesu natrhání masa. Po šesti hodinách pečení je maso již pořádně udělané a mělo by se v podstatě samo rozpadat.

Jak natrhat maso?

Maso natrháte pomocí vidličky a druhé vidličky nebo jiného kuchyňského nástroje. Vidličkou budete maso pravidelně napíchávat a druhým nástrojem tahat směrem od sebe.

trhane maso
trhane maso

Dokonale udělané trhané maso by se mělo rozpadat na co nejmenší vlákna masa.

Trhané maso do hamburgerů

Trhané vepřové maso se skvěle hodí pro přípravu hamburgerů. Maso můžete různě míchat například s rukolou nebo sladkokyselou omáčkou.

Postup pro přípravu hamburgerů je stejný, akorát u trhaného masa je dobré mít velké listy ledového salátu, do kterých zabalíte kousky masa.

Díky jeho konzistenci bude z hamburgeru totiž hodně vypadávat. Čím déle budete mít maso před pečením naložené, tak tím bude mít po natrhání výraznější chuť.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz