Co třeba vyzkoušet nápad na netradiční zapečené buřty na pivě? Jakmile je totiž vyzkoušíte, tak rázem uvidíte, že už nebudete chtít buřty doma dělat jinak. Pokud si navíc vyberete kvalitní buřty, které obsahují velké procento masa, tak vytvoříte během chvíle nejen výborný, ale i rychlý a kvalitní pokrm pro celou rodinu či návštěvu.
Zapečené buřty potřebují svoje
Na zapečené buřty budete potřebovat kvalitní vysokoprocentní buřty, světlé pivo, kečup, strouhaný sýr, papriku, feferonky, kmín, sůl, pepř a hermelín. To jsou základní suroviny, které do zapečených buřtů patří. Je to však pokrm, kde můžete opravdu různě improvizovat.
Na zapečené buřty si připravte dostatečně velký pekáč, který můžete vyložit pomocí pečícího papíru nebo ho jen vymažete sádlem či máslem. Jakmile začnete chystat suroviny, tak už si zapněte troubu na 200 stupňů a nechte ji rozehřát.
Jak zapéct buřty
Zapečené buřty jsou na přípravu opravdu jednoduché. Všechny suroviny, které najdete v předchozím odstavci, si pokrájíte na menší kostky a vyskládáte do pekáče.
Nakonec vše pořádně zasypete strouhaným sýrem a prolijete pomocí světlého piva tak, aby bylo zalito zhruba tak do poloviny všech surovin v pekáči. Je důležité mít suroviny pořádně promíchané dřív, než je budete do pekáče dávat.
Jakmile budete mít vše nachystané, tak pekáč strčte do trouby a nechte zapékat 40 minut nejprve zcela přikryté a dalších 20 minut poté bez pokličky.
Příloha k zapečeným buřtům
Ze začátku je nutno podotknout, že k zapečeným buřtům se hodí nejvíce chleba a řádně vychlazené pivo. Pokrm však i přes to, že sám obsahuje pivo, je sám o sobě vhodný i pro mladší konzumenty. Je to proto, že alkohol z piva při pečení vyprchá, takže se nemusíte bát ho dát i dětem.
Pokud budete tedy chtít pohostit své kamarády, tak zapečené buřty mohou být vhodným pokrmem, který rozhodně nikoho neurazí. Jak bylo zmíněno, tak suroviny se dají různě přidávat nebo odebírat. Je dobré nešetřit sýrem, který se v troubě perfektně rozteče.