Kuřecí je oblíbeným druhem masa u dětí i dospělých, jenže po čase se začne jeho příprava opakovat. Na jaký způsob tedy připravit kuřecí maso jinak než obvykle? Za vyzkoušení stojí zapečená kuřecí kapsa ve smetanové omáčce se sýrem, která může být příjemnou změnou v jinak opakujícím se jídelníčku.
Kuřecí kapsa rychle a jednoduše
Pro přípravu kuřecí kapsy budete potřebovat kuřecí prsní řízky bez kosti, které si naklepete na jemné plátky. Dále budete potřebovat sůl, pepř, grilovací koření, červenou papriku, sýr na strouhání, plátkový sýr, smetanu a šunku.
Základem celého úspěchu je pořádné rozklepání řízků na co největší plochu. Po rozklepání si řízek nasolíte a opepříte z obou stran. Pak už se budete starat jen o vnitřní stranu kapsy, na kterou dáte grilovací koření a červenou papriku.
Po okořenění necháte maso chvilku odpočinout. Mezi tím si nastrouháte sýr na co nejjemnější nitky, které vaše struhadlo má. Vytáhnete si smetanu z lednice, a necháte rozehřát troubu na 200°C.
Jak postupovat dál?
Jakmile budete mít vše připravené, tak na vnitřní stranu kapsy vložíte plátek sýru a šunky. Každá kuřecí kapsa se musí řádně zamotat. Pro její lepší držení můžete použít párátka, která propíchnete po okraji masa.
Párátka mohou být v mase po celou dobu jeho pečení. Před servírováním je lepší párátka vytáhnout, a to zvláště u dětí. Při vytahování párátek si zkontrolujte, že jsou párátka celá. Zamezíte tím riziku, že by kousek párátka mohl zůstat v mase.
Na řadu přichází zapékací miska
Jestli už máte maso zamotané a předehříváte si troubu, tak vložte maso do zapékací misky. Po rozložení kapes do jedné řady přidejte nastrouhaný sýr. Sýr by měl pokrýt celou vrchní stranu kuřecích kapes. Rozdělejte si připravenou odstátou smetanu a celou nádobu jí zalijte.
Do smetany můžete přidat ještě trochu grilovacího koření. Takto připravenou mísu uzavřete a dejte ji do předehřáté trouby. Při teplotě 200°C se kuřecí kapsa peče 30 minut. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, americké brambory nebo hranolky.
Vyzkoušet tak můžete i náš návod na domácí hranolky z čerstvých brambor.