Kuřecí maso je zdravé: Zkuste si ho připravit s bílým vínem

kuřecí maso
Zdroj: Pixabay
Autor: Jana Šmídová

Kuřecí maso je široký pojem. Nedávno jsme tu měli recept o kuřeti, jenž bylo naplněno játrovou nádivkou. A i dnes budeme pokračovat v tématu kuře. Ovšem nebudeme ho plnit nádivkou, ale bude to na víně. Opět s minimem surovin. Existují recepty, jenž mají mnoho surovin, ale tady to tak nebude. Navíc bude kuře doplněno bylinkami. Kdo nemá rád alkohol, tak tam víno nemusí dávat. To neznamená, že když se jedná o recept na víně, že tak to musí udělat všichni. Je to pouze a jen inspirace pro vaření. Kdo chce, může si recept dotvořit po svém. Tak a směle do toho.

Kuřecí maso pěkně od začátku

Kuřecí maso není složité na přípravu. Avšak v každém receptu se musí přistupovat hned od začátku s těmi nejzákladnějšími pravidly. To první a nejzásadnější je, že všechno, co jde se umývá. V překladu, když máme maso, v tomto případě kuře, musíme umýt. Když máme zeleninu- umýt, ovoce – umýt a tak dále. Lidé to nemyjí a to je obrovská chyba.

Kuřecí maso si tedy omyjeme, pak si předehřejeme troubu na 250 stupňů Celsia. Nyní přejdeme zpět ke kuřeti. To si osolíme, a to jak zvenku, tak i zevnitř. To je však teprve začátek.

Musí být správně nachystáno

Kuřecí maso si nyní ještě dohotovíme. Po nasolení do kuřete vložíme citrón, který však bude propíchaný vidličkou. Přidáme ještě svazek bylinek, nejlépe tymiánu a majoránky. Do pekáče si nalijeme olej, vložíme do něj kuře a budeme péct 10 minut. Po deseti minutách zmírníme teplotu na 200. Dále přilijeme bílé víno a přiklopíme víkem či pokličkou.

Kuřecí maso bude mít výbornou nejen chuť, ale i aroma. Česnekové palice zabalíme od alobalu a necháme je opékat na roštu vedle pekáče s kuřetem. Za hodinu přidáme ke kuřeti svazek jarních cibulek nakrájené na půlky a česnek. Nyní jen čekáme až je vše upečené. Můžeme podávat s bramborami upravenými na různý způsob.

Má nepřeberné množství způsobů úpravy

Kuřecí maso doplněné česnekem bude pochoutka. Mimochodem, česnek pečením změní konzistenci na jemnou pastu. Je vidět, že to není nic těžkého. Má výhodu v tom, že se dá upravit na mnoho způsobů. Jeden z nich je logicky i ten dnešní.

Kuřecí maso je v tomto případě doplněné bílým vínem, avšak pokud by ho někdo chtěl vyměnit za červené, tak se nic neděje. Každá trouba peče jinak, takže se nemůže říct, jak dlouho to bude trvat. Přejeme hodně úspěchů s tímto jednoduchým receptem.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz