Česnečka z tlačenky je výborný nápad pro všechny, kteří milují kombinaci česnečky a tlačenky. Spojením polévky a tlačenky dosáhnete opravdu nečekané chuťovky, kterou jen tak někde nedostanete. Tlačenka vám dokonale nahradí vývar i masox.
Česnečka z tlačenky není složitá
Aby měla česnečka z tlačenky říz, tak budete potřebovat kvalitní česnek, který dokáže v krku pořádně prohřát. Z tohoto česneku pak můžete udělat opravdu dobrou polévku. Dále budete potřebovat na 3 litry polévky zhruba 6 koleček tlačenky po 100 gramech.
Pokud použijete poctivou domácí tlačenku, tak bude vaše česnečka ještě víc výrazná. Tlačenka vlastně dokáže plně nahradit vývar nebo použití masoxu a dokáže polévce dodat tu správnou poctivou domácí chuť.
Jak udělat česnečku z tlačenky?
Jako první si nakrájíte 2 velké cibule, které na sádle trochu osmahnete a zalijete 3 litry vody. Pak přidáte na kostičky nakrájenou tlačenku, kterou ve vodě dokonale rozvaříte a přidáte sůl, pepř, majoránku a brambory.
Jakmile budou brambory dovařené, přidáte 6 rozmíchaných vajec a s polévkou pořádně zamícháte. Polévku odstavíte z ohně a zhruba po 20 minutách do polévky přidáte 5 paliček nadrceného česneku. Znovu polévku pořádně promícháte a necháte vychladnout.
Jelikož do polévky dáte tlačenku, kde je maso a další ingredience, tak bude potřeba s polévkou během jejího chladnutí míchat. To z toho důvodu, aby se vám na polévce nevytvořil škraloup a polévka vám nezkysla.
Brambory do polévky přidávejte dle vašich preferencí. Minimálně to však na toto množství polévky musí být 500 g.
Rada na závěr
Pokud nechcete tlačenku vařit příliš dlouho, tak ji rozkrájejte na co nejmenší kousky nebo je před přidáním do česnekové polévky namačkejte pomocí vidličky. Díky tomu se vám tlačenka ve vodě dříve rozvaří.
Jestliže máte rádi česnečku pořádně česnekovou, tak přidejte jednoduše více česneku. Nikdy však nedávejte česnek do polévky při jejím vaření, protože by potom ztrácel nejen své vitamíny, ale i sílu a česnečka by neměla ten správný říz.