Vepřové rizoto zvládnete uvařit během hodinky, takže pokud nechcete trávit s vařením obědu moc času, tak je právě tato varianta ideální. Na rychlé rizoto z vepřového masa nepotřebujete příliš mnoho surovin. Postačí kvalitní rýže, vepřové maso a zelenina.
Rychlé vepřové rizoto
Rychlé vepřové rizoto můžete připravit z jakéhokoliv druhu vepřového masa. Ideální je také jejich kombinace, protože vepřové maso může být suché. Kombinací více druhů vepřového masa bude rizoto mastnější.
Základem dobře připraveného rizota je připravit si každou surovinu zvlášť a potom vše smíchat dohromady. Díky tomuto jednoduchému postupu zvládne jeho přípravu i kuchař začátečník.
Co budete na vepřové rizoto potřebovat?
Jak již bylo zmíněno, tak na vepřové rizoto budete potřebovat maso, rýži a zeleninu. Z hlediska zeleniny můžete u tohoto pokrmu opravdu hodně experimentovat. Můžete ho přizpůsobit podle toho, co máte vy nebo vaše rodina ráda. Pokud nemáte rádi třeba hrášek, tak ho tam prostě nedávejte, a to i když bude v receptu.
Na běžné 4 porce budete potřebovat:
- 1 ks cibule
- 1 ks větší papriky
- 150 g hrášku
- 500 g vepřového masa
- 400 g rýže
- olej
- další zeleninu dle chuti
Příprava je opravdu rychlá a jednouchá
Rýži si uvaříte zvlášť dle návodu. Pokud si nevěříte na vaření sypané rýže, tak můžete zvolit rýži v sáčku. Vepřové maso si na vepřové rizoto rozkrájíte na kostičky, osolíte, opepříte a můžete také přidat jakékoliv koření, například grilovací. Poté vepřové maso usmažíte na pánvičce na cibulce. Ať už budete mít jakoukoliv zeleninu, tak tu budete muset uvařit ve vodě.
K uvaření zeleniny většinou postačí 20 minut varu. Pokud budete vařit mrkev na kostičky, tak tu necháte ve vodě déle, dokud nezměkne. K rizotu se perfektně hodí strouhaný sýr.
Jakmile budete mít uvařené rizoto na talíři, tak ho posypete nastrouhaným sýrem, kterým může být tvrdý sýr nebo měkký plísňový sýr. Pokud se vám bude zdát rizoto příliš suché, tak můžete použít k jídlu ještě trochu kečupu.