Tipy na rychlou večeři – tuňák, míchaná vajíčka nebo obalovaný chléb

rychla vecere
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Potřebujete čas od času připravit rychlou večeři? Určitě znáte ty dny, kdy nic nestíháte, přijedete pozdě domů a musíte doma rychle nakrmit všechny hladovce. Pojďte se podívat na pár tipů, které vám mohou dodat patřičnou inspiraci.

Tuňáková pomazánka

Pokud patříte mezi milovníky ryb, tak rychlou a chutnou večeří může být tuňáková pomazánka. Tuňákovou pomazánku připravíte pomocí tuňáka z plechovky, kterého vyklopíte do misky. K němu přidáte nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, sůl a trochu citronové šťávy.

Tuto připravenou směs pořádně promícháte a tuňáková pomazánka je na světě. Skvěle se hodí na chléb, který namažete máslem. Jedná se o opravdu rychlou a jednoduchou pochoutku, kterou ocení celá rodina.

Míchaná vajíčka trochu jinak

Jestliže se nechcete odbývat klasikou, jako je rohlík nebo chléb se salámem, připravte si luxusní míchaná vajíčka se slaninou nebo šunkou. Na jednu porci si rozklepnete 3 vajíčka a přidáte 100 gramů slaniny nebo šunky.

Vajíčka osolíte a opepříte. Mícháte je na plotně tak dlouho, dokud nejsou hotová. K této rychlovce se skvěle hodí světlé pečivo nebo chléb. Pokud chcete mít míchaná vajíčka jako z restaurace, postačí je na talíři trochu posypat jarní cibulkou nebo pažitkou.

Využití staršího chleba

Pokud máte doma starší chléb, který není už tak úplně fit, můžete ho využít k rychlé večeři jako je například obalovaný chléb nebo topinka.

Obalovaný chléb

Velice jednoduchý a chutný pokrm je obalovaný chléb ve vajíčku. Příprava je opět velice jednoduchá. Rozmícháte si dvě až tři vajíčka v misce a přidáte sůl a pepř.

Chléb si nakrájíte na poloviční krajíce a jeden po druhém je budete namáčet v připraveném rozšlehaném vajíčku. Takto namočený chléb necháte chvilku okapat a dáte ho na rozpálenou pánvičku, která je dopředu vymazána tukem.

K této pochoutce se velmi hodí za přílohu nadrobno nakrájená zelenina, jako je například okurka, rajče nebo paprika.

Topinka

Poslední rychlovkou k večeři může být topinka ze staršího chleba. Starší chléb stačí rozkrájet na jednotlivé krajíce, které osmažíte na rozpálené pánvičce a tuku.

Pokud chcete extra výbornou topinku, potřete ji utřeným česnekem.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz