Znáte levné chutné jídlo, jako jsou brambory s česnekem? Připravte si nenáročné teplé jídlo, které zasytí celou rodinu za dobrou cenu. Jediné, co k tomu budete potřebovat, jsou brambory, stroužky česneku, sůl a olej.
Brambory se neškrábou
Až budete připravovat tento pokrm, tak brambory nemusíte škrábat. O to jednodušší je připravit toto prosté jídlo. Ideální je, pokud se vám podaří k tomu vybrat malé brambory. Brambory je potřeba pořád umýt. Pokud jsou hodně špinavé, tak je nechte hodinu předem odmočit ve vodě.
Brambory pokrájejte na velikost jednoho sousta a nechte půl hodiny odmočit ve vodě. Po půl hodině je potřeba brambory přecedit a nechat trochu oschnout.
Brambory s česnekem pečte na pečícím papíru
Jakmile vám budou brambory schnout, tak si dejte předehřát troubu na 200 stupňů. Vytáhněte si plech na pečení, který vyložíte pečícím papírem. Na pečící papír rovnoměrně rozprostřete brambory a trochu je posypte solí.
V hrnečku si rozmíchejte olej a utřený česnek. Touto směsí je potřeba brambory potřít pomocí mašlovačky ze všech stran. Česnekem opravdu nešetřete, jen je potřeba ho pořádně rozmíchat v oleji, aby nedocházelo k jeho připalování.
Brambory pečte dozlatova
Brambory pečte doslova dozlatova. Brambory na pekáči vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 40 minut.
V průběhu pečení je potřeba brambory minimálně dvakrát otočit. Při otáčení brambory potřete znovu olejem s rozmíchaným česnekem. Hlídejte během pečení, ať se brambory nezačnou připalovat.
Pečené brambory s česnekem můžete konzumovat se zeleninou jen tak nebo je můžete konzumovat jako přílohu k jakémukoliv masu bez omáčky. Výborně se pečené brambory, které jsou potřené česnekem, hodí k obalovaným řízkům.
Hotové opečené brambory je dobré, když se rovnou konzumují, ohřáté už nikdy nejsou tak dobré. Pokud potřebujete brambory udržet déle teplé a čerstvé, tak jen stáhněte troubu na 50 stupňů, kde je můžete ještě minimálně hodinu držet teplé.