Tuňáková omeleta z vajíček potěší každého strávníka. Jak na to?

tunakova omeleta
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Tuňáková omeleta z vajíček se bude hodit jako velmi dobrá svačina nebo večeře. Její příprava je opravdu velice jednoduchá, takže ji zvládne každý, i ten méně zkušený kuchař. Tuňáková omeleta se dá připravit během několika málo minut.

Tuňáková omeleta

Pokud chcete, aby tuňáková omeleta chutnala opravdu dobře, tak vybírejte kvalitního tuňáka v konzervě, který je naložený jen v oleji. Vyhněte se tedy plechovkám, kde je navíc přidaná například zelenina nebo citronový koncentrát.

Pro přípravu si otevřete plechovku s tuňákem a její obsah vylijte na sítko, kde necháte vykapat olej. Ten pak klidně můžete přidat do oleje na pánvičku, na které budete omeletu smažit.

Jak udělat uňákovou omeletu?

Na tuňákovou omeletu budete potřebovat konzervu kvalitního tuňáka zhruba 100 gramů. Dále budete potřebovat 4 velká vejce, sůl, pepř a trochu na kostičky nakrájené šunky.

Tohle všechno dáte do misky a pořádně promícháte. Sůl a pepř by měl každý zvolit dle libosti, ale omeleta se dá případně dosolit i na talíři.

Na pánvičce si rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje nebo ještě lépe vepřového sádla. Jakmile bude mít pánvička dobrou teplotu, vajíčka s tuňákem a ostatním dejte na pánev.

Omeletu se snažte rozprostřít po celé ploše ve stejně vysoké vrstvě. Z jedné strany budete omeletu smažit cca 4 minuty. Pak ji otočíte a necháte ji osmažit ještě z druhé strany.

Rady na závěr

Pokud chcete, aby tuňáková omeleta byla ještě lepší, tak můžete dle chuti přidávat různou zeleninu, jako jsou například rajčata, papriky nebo okurka. Jestli má někdo rád pálivá jídla, tak můžete klidně přidat i na kousky nakrájenou feferonku.

Vyhněte se však přidávání nakládané a sterilizované zeleniny. Ideální je opravdu přidávat nadrobno nakrájenou zeleninu. Hotovou omeletu podávejte s chlebem.

Pokud máte čas, tak je opravdu dobré si k této pochoutce udělat domácí chleba, který dodá tomuto jídlu ještě úplně jiný rozměr. Omeletu je ideální konzumovat ihned po dosmažení, protože se dá jen velmi těžko ohřívat.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz