
Pařížský salát zná většina z nás jako kupovaný v klasické plastové krabičce na rychlou a chutnou svačinu. Tento salát však většinou chutná u každého prodejce různě a proto je rozdíl v tom, kde ho zrovna koupíte. Častokrát se u kupovaného setkáme s tím, že nemá příliš dobrou kvalitu. Udělejte si proto pravý pařížský salát doma poctivě se všemi kvalitními surovinami, které v něm mají být.
Pařížský salát z kvalitních surovin
Váš pařížský salát bude tak dobrý, jak dobré suroviny do něj dáte. Proto je opravdu dobré nešetřit a vybírat jen dobré a kvalitní ingredience.
Na domácí pařížský salát budete potřebovat 200 gramů měkkého salámu nebo šunky, 200 ml majonézy, 1 cibuli, sůl, pepř, 1 lžičku hořčice, sterilovaný hrášek a sterilované okurky, ocet a cukr.
Pravý pařížský salát
Vyrobit doma tuto pochoutku je opravdu velice jednoduché. Stručně řečeno, vše musíte nakrájet nadrobno a smíchat.
Jako první si nakrájíte salát a okurky na tenké pásky, potom cibuli nadrobno a vše smícháte. Jakmile budete mít vše promíchané, tak budete dochucovat.
Přidáte majonézu, hořčici, sůl, pepř, ocet, hrášek a cukr a budete znovu míchat. Je potřeba míchat opravdu pořádně, aby došlo k dokonalému propojení všech chutí.
Jakmile budete mít umícháno, tak váš salát nechte cca 15 minut odležet a potom ho ochutnejte. Pokud by mu něco chybělo, tak ho dochutíte a máte ho připravený k servírování.
Pozor na spotřebu
Domácí salát je ideální spotřebovat ještě ten den nebo ho nechat v lednici maximálně další dva dny. Vždy ho však mějte v lednici v uzavřené krabičce, aby neoschl.
Pařížský salát je ideální připravovat cca 4 hodiny před jeho plánovanou konzumací, aby došlo k dokonalému propojení všech chutí.
Jako příloha k salátu je ideální čerstvé pečivo nebo chleba. Svůj vlastnoručně vyrobený salát však můžete dávat i na obložené chlebíčky nebo jednohubky.
Salát je však vždy potřeba přikrýt pomocí šunky nebo sýru, aby vám na chlebíčcích nezačal hned osychat.