Kuře na asijský způsob potěší vaše chuťové buňky

kuře na pánvi
Zdroj: Pixabay
Autor: Jana Šmídová

Kuře na pánvi, co se týká receptury, není zrovna tou nejběžnější záležitostí. Recept, a to skoro každý, se v dnešní době dost často zjednodušuje. Existuje termín všechno z jedné pánve. To znamená, že celý recept a jeho příprava se odehrává na jediném kusů nádobí – pánev.

Tentokrát si ukážeme specialitu z prostředí Asie. Jelikož asijskou kuchyni miluje ohromný počet lidí, tak přesně pro ně je tahle pochoutka připravená. Kdo tuto kuchyni nevyznává, potažmo ji nemá rád vůbec, musel by si tento recept výrazně obměnit, svým způsobem vlastně celý překopat, jak se říká. Není potřeba mnoho surovin, zvládne to každý doma. A už se nyní podíváme, jak na to. Kuřecí pánev po asijsku je připravená.

Kuře na pánvi je rychlá a jednoduchá záležitost

Kuře na pánvi není složité. Nejprve si vezmeme pórek, ze kterého si odstraníme zelené části, umyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Nyní přejdeme k masu. Kuřecí prsa jsou standardním masem, co se týká přípravu téměř jakéhokoliv asijského pokrmu. Tak tedy nejprve si maso umyjeme.

Nezapomínejme na to, že se co se dá, musí se prostě umýt. Umytá prsa si nakrájíme na proužky a obalíme v koření pěti vůní. To se dá dneska koupit v obchodech. Kdo neví, co tento balíček obsahuje, tak se obvykle jedná o co se týká základu vcelku běžné koření.

Koření pěti vůní dá pokrmu zvláštní aroma

Recept s použitím tohoto typu kořenící směsi získá nejenom zvláštní aroma, ale také různé chutě. A co v něm tedy je? Základ – mletý badyán, fagar, skořice, fenykl, hřebíček. Někdy se tato základní směs doplní ještě o lékořici, kardamom a zázvor.

Pozor, kdo je alergický například na skořici, raději by si měl vždy přečíst složení a následně se v případě použití skořice toho rozhodně vyvarovat, jelikož jde o nejsilnější alergen, co se týká koření vůbec. Na pánvi si dále rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Následně přecházíme k další fázi.

Zelenina a pak všechno dohromady

Celý recept ještě není dokončený. Máme tu zeleninu. Kuře vyjmeme z pánve a do oleje vložíme pórek a čínskou zmrazenou směs, což je polotovar. Kdo by však raději čerstvou zeleninu, není problém. Když je směs zeleniny měkká, do pánve se vrátí maso, vše se osolí a společně prohřeje.

Recept je v tuto chvíli hotový. Jelikož se jedná o Asii, tak se podává s rýží. V tomto případě je to tak nejadekvátnější příloha vzhledem k původu receptu.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz