Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček…. Vyzkoušejte tuto dobrotu

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček…. Vyzkoušejte tuto dobrotu
Zdroj: Pixabay
Autor: Eliška Malá - 2. 10. 2025

Vyzkoušejte tento jemný‌ domácí krém, který skvěle poslouží jako krémová náplň ‍do⁣ doutníčků,⁣ trubiček nebo ořechů a⁢ dodá vašim ⁣dezertům‍ bohatou chuť díky kombinaci másla, cukru a ořechového aroma.

Ingredience‍ pro krém

Pro základní ořechový krém budete potřebovat měkké máslo, moučkový‍ cukr, vanilkový ⁣extrakt, mléko nebo kondenzované mléko a mleté lískové nebo vlašské ořechy, případně kakaový prášek pro čokoládovou variantu.

Kvalita surovin výrazně ovlivní výslednou chuť krému do trubiček a doutníčků, proto volte čerstvé máslo‌ a nesolené kvalitní ořechy, které můžete předem krátce opražit pro plnější aroma a křupavější texturu.

Pro bezlaktózovou nebo veganskou verzi nahraďte máslo rostlinným ‍tukem nebo kokosem a ⁤mléko rostlinným alternativním nápojem; ⁣moučkový cukr​ zůstává, ale můžete použít​ i třtinový cukr rozmixovaný na prášek pro ⁣tmavší tón.

Postup přípravy krémové náplně

Nejdříve ušlehejte měkké máslo do pěny, aby byl krém nadýchaný. Postupně přidávejte moučkový cukr a pokračujte v šlehání, dokud směs nebude hladká a světlá, too může trvat několik minut podle výkonu mixéru.Přidejte vanilkový extrakt a po​ lžících vmíchejte mléko nebo kondenzované mléko, aby se vytvořila krémová konzistence vhodná pro plnění trubiček nebo používání do cukrářských zdobiček při plnění doutníčků.Nakonec přisypte mleté ořechy nebo přidejte rozmixovanou ⁤čokoládu podle chuti a jemně promíchejte špachtlí, aby krém zůstal nadýchaný. Kontrolujte hustotu a pokud je třeba, ⁢přidejte trochu mléka pro ředitelnost.

Před plněním ⁣nechte krém chvíli odpočinout v lednici, aby ztuhl do správné konzistence. Naplňte cukrářský sáček s úzkou tyčinkou a plňte trubičky pomalu, aby se nerozpadly a krém byl rovnoměrně rozprostřený.

Tipy, varianty a skladování

Pro intenzivnější ořechový profil lehce opražte ořechy na pánvi, počkejte‌ než vychladnou⁣ a poté je najemno‌ rozmixujte, tak získáte čerstvou chuť bez přidaných olejů které mohou krém rozředit.

Chcete-li čokoládovou náplň do doutníčků, vmíchejte do krému rozpuštěnou hořkou čokoládu nebo kakaový prášek, a ⁣upravte​ množství cukru podle hořkosti čokolády aby byl krém vyvážený a ne příliš sladký.

Pro doslazení bez cukru lze⁤ použít erythritol nebo jiné náhražky upravené na prášek, přičemž je potřeba sledovat texturu protože některé náhražky mění konzistenci a suchost krému.

Skladujte hotový krém v uzavřené nádobě v lednici ‌až ⁣týden, pro ​delší⁤ trvanlivost lze zmrazit menší ⁤porce, po⁣ rozmrazení krátce promíchejte aby se obnovila hladká textura a připravenost ⁢na plnění.

Při plnění trubiček nebo doutníčků pracujte s‌ menším množstvím krému a ⁣doplňujte‍ průběžně,aby teplota krému zůstala nižší a nedocházelo k mazání nebo vytékání při manipulaci s cukrářským sáčkem.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz