Domácí nanuky mohou být pochoutkou, kterou si vaše rodina snadno zamiluje. Různé druhy nanuků si poté můžete zkusit udělat pomocí tohoto návodu, se kterým zvládnete vyrobit nanuky jak s formičkami, tak i bez formiček.
Co bude všechno potřeba?
Pro výrobu domácích nanuků toho mnoho potřeba není. Postačí vám základní suroviny jako je voda, sirup, špejle a kelímek.
Pokud chcete mít každý nanuk stejně velký a v identickém tvaru, můžete si pořídit formičky na nanuky, které pořídíte běžně v obchodech s domácími potřebami.
Celková doba, za jakou zvládnete domácí nanuky připravit, záleží nejen na jejich množství, ale i na vybavení. S koupenými formami strávíte na přípravě o něco méně času.
Domácí nanuky bez formiček
Postup je velice jednoduchý. Základem je si určit, jaký poměr sirupu zvolit. Smíchejte si tedy dopředu sirup s vodou tak, aby vám vyhovoval z hlediska sladkosti. Podle toho, zjistíte ideální množství sirupu v závislosti na tom, jak bude nanuk velký.
Jakmile budete mít ovocný sirup správně namíchaný, můžete ho začít postupně plnit do kelímků. Každý nanuk potřebuje svoje dřívko, za které ho potom budete držet. Taková dřívka si koupíte běžně v obchodě, ale můžete i různě improvizovat. Například pomocí špachtlí do krku, které se používají u doktora.
Ke kelímku budete potřebovat i víčko, do kterého si uprostřed uděláte otvor přesně na dřívko, aby mohlo v nanuku zamrznout ve správné poloze.
Za jak dlouho budou hotové?
Ještě než se do výroby nanuků vůbec pustíte, tak se ujistěte, že máte v mrazničce dostatek místa. Nanuky budete muset do mrazničky ukládat nastojato, aby obsah nevytekl dřív, než se stačí zmrazit. Nanuků si můžete udělat libovolný počet a v mrazničce vydrží i několik měsíců.
Po nalití nanuků a správném uzavření formiček je umístěte ihned do mrazáku, kde je musíte nechat do úplného zmrznutí, které většinou trvá okolo 4-5 hodin podle velikosti a výkonu mrazícího zařízení.