
Nakládané cibulky si zamilujete, pokud je dobře naložíte a budou mít ten svůj správný říz. Nakládané cibulky se primárně používají jako skvělá příloha. Můžete je však konzumovat i samotné jen tak s chlebem. Velmi dobré jsou také rozkrájené na chleba se šunkou a máslem.
Nakládané cibulky je potřeba dochutit
Na nakládané cibulky budete potřebovat malé oloupané cibulky, stroužky česneku, pepř, sůl, ocet, olivový olej, feferonky a vodu. Dále můžete přidávat hřebíček, hořčičné semínko a další bylinky dle vaší chuti.
Pak si musíte připravit řádně vymyté a usušené sklenice, na které budete mít i odpovídající počet šroubovacích víček. Nezapomínejte na to, že pokud nebudete mít sklenice pořádně vypláchnuté, tak se vám může obsah sklenic zkazit.
Jak udělat lahodné nakládané cibulky?
Cibulky je potřeba si pořádně omýt a nechat oschnout. Nechte je vcelku, jen v případě, že by některá z nich byla o hodně větší, tak ji rozkrojte na poloviny.
Dále si oloupejte česnek na stroužky, které můžete nakrájet na libovolně velké kousky. Tady je potřeba se řídit spíše tím, jak chcete česnek potom konzumovat.
Připravte si také ostatní suroviny a můžete začít nakládat. Do sklenice vložte cibulky, česnek a feferonku. Feferonky použijte zase podle toho, jak moc chcete mít ostré cibulky.
Jakmile to budete mít vše hotové, tak to zalijete nálevem, který si připravíte z 1 litru vody, 400 ml octu a 4 lžic olivového oleje. Do tohoto množství dále přidáte lžičku pepře a lžičku soli.
Vše pořádně promícháte a použijete nálev.
Sklenice pořádně dotáhněte
Cibulky není potřeba zavařovat. Díky velkému poměru octu v nálevu vám dlouho vydrží. Jen je dobré vodu před použitím na výrobu zálivky převařit a nechat vychladnout.
Po zalití sklenic nálevem je pořádně uzavřete a otočte víčkem dolů, aby se zjistilo, zda vám některá sklenice neutíká a tudíž může nasávat vzduch. V takovém případě nemusíte sklenici rozdělávat, jen ji vložte cca na týden do lednice a pak rychle zkonzumujte.