Jak správně poskládat hamburger? Ne každý zná správný postup

hamburger
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Myslíte, že umíte správně poskládat hamburger? Někdo si myslí, že je úplně jedno, v jakém pořadí naskládá suroviny do hamburgeru, ale v tom se opravdu velmi plete. Pokud naskládáte suroviny do hamburgeru jen, jak vás napadne, tak můžete jeho chuť zbytečně zhoršit. Případně udělat z hamburgeru rozmočenou a skoro nepoživatelnou bulku. A to jistě žádný hamburgerový labužník nechce. Podívejte nyní na to, jak poskládat hamburger.

Z čeho poskládat hamburger?

Správně poskládat hamburger můžete z různých surovin. Někdo prostě nemusí cibuli nebo rajče, tak si ho tam jednoduše dávat nebude. Úplným základem hamburgeru je však dobře vypečená bulka, ledový salát, maso, majonéza a zelenina.

Už při hledání správných surovin na domácí hamburger berte v potaz to, že čím kvalitnější suroviny si na svůj hamburger seženete, tak tím bude lepší jeho celková chuť.

Hlavní pozornost upřete na výběr správného masa. To je opravdu velmi důležité. Nejlepší možností je zpracovat si doma na mlýnku čerstvý kousek masa, protože teprve potom máte 100% jistotu složení.

Jak poskládat hamburger?

Pokud tedy chcete správně poskládat hamburger, tak musíte dodržet správný postup. Jako první přichází na řadu spodní strana bulky, kterou právě sundáváte z rozpáleného grilu, aby se jemně zatáhnula vrchní strana bulky. Zatáhnutí zabrání částečně nasávání vlhkosti ze salátu do bulky.

Potom přichází na řadu osušený ledový salát, který by měl zakrýt celou plochu spodní strany bulky. Na dobře položený salát přichází vypečené maso zbavené tuku nebo oleje, ve kterém se smažilo.

Dále položíte plátek rajčete, který odděluje majonézu od masa a na rajče přidáte majonézu. Poté položíte zbytek zeleniny, jako je například cibule, paprika a tak dále. Nakonec položte opečenou horní stranu bulky a můžete konzumovat.

Do hamburgeru můžete přidávat i další suroviny

Pokud budete chtít mít v hamburgeru například plátek sýru, tak ten vždy pokládejte na maso, které právě sundáváte z grilu nebo pánve. Díky vysoké teplotě právě sundaného masa se sýr krásně rozteče po mase.

Jestliže chcete přidat opečenou slaninu do hamburgeru, tak tu vždy až do horní poloviny hamburgeru tak, aby ležela co nejdál od masa. Jedině tak si užijete tu správnou chuť.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz