Jak skladovat polévku, aby dlouho vydržela. Navařte si jí bez obav i víc

vareni polevky
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Dnes si povíme, jak skladovat polévku, aby dlouho vydržela. Pokud si totiž uvaříte nějakou dobrou polévku, jejíž příprava dá zabrat, není špatné si jí udělat o něco víc, i kdyby jste jí hned nesnědli. Jak tedy polévku uchovávat, aby se nekazila?

Jak skladovat polévku?

Dlouhodobé skladování polévky není složité, jen musíte využít ty správné technologie. Pojďme se tedy podívat, jaké jsou možnosti, jak skladovat polévku po delší dobu.

Zavařování polévky do sklenic

Poměrně snadno můžete dlouhodobě skladovat polévku můžete zavařováním, je to jeden z nejjednodušších způsobů, kdy vám polévka nemusí zabírat moc místa v mrazničce nebo v lednici. Postačí k tomu jen zavařovací sklenice, která mají kvalitní víčka.

A jak na to? Do čistých a vyvařených zavařovacích sklenic naplníte polévku zhruba 0,5 cm pod okraj sklenice a rovnou pevně zašroubujete pomocí víčka.

Polévku zavařujte minimálně 20 minut při teplotě okolo devadesáti stupňů. Nemusíte se bát plnit do sklenic ještě horkou polévku. Tím dříve pak dojde k zavaření.

Skladování polévky v sáčku

Jednoduše můžete po delší dobu polévku skladovat i v sáčku. Ideální je k tomu mít svářečku folií, kdy polévku naplníte do předem připraveného sáčku a rovnou ho pomocí svářečky folií zatavíte.

Díky tomu nebude polévka uvolňovat své pachy do prostoru mrazícího zařízení a naopak sama nebude pohlcovat další pachy.

Zmrazení polévky

Polévku můžete dávat ale i do klasických mikrotenových sáčků, kdy je potřeba vybrat kvalitní a pevné sáčky, které naplníte zhruba do jedné poloviny a pak sáček opravdu dobře a precizně zavážete.

Při následném mražení v sáčku je potřeba polévku vkládat do mrazícího zařízení opravdu opatrně, aby nedošlo k vylití dříve, než polévka zmrzne.

Jak dlouho vydrží polévka?

V případě zavařování můžete takto polévku skladovat klidně půl roku a nemělo by se jí nic stát. Zavařená polévka nemusí být v lednici. Nesmíte ji však vystavovat přímému slunci, proto jí nejlépe bude v chladném a temném prostředí, ideálně tedy ve sklepě.

Dobře zatavená polévka v sáčku pomocí svářečky si prodlouží svou životnost o několik dnů. Pokud se rozhodnete polévku mrazit, tak tam vydrží klidně i rok a nic se jí nestane. Polévku však nezamrazujte více než jednou.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz