Ohřát řízky si nějakým způsobem zvládne asi každý z nás. Umíte je však ohřát tak, aby smažený řízek neztratil svou křupavost? To už je umění. I tři dny usmažené řízky se dají totiž ohřát tak, aby byl řízek křupavý a na talíři chutnal jako právě usmažený. Pojďme se společně podívat, jak na to.
Jak ohřát řízky v mikrovlnce
Ohřát řízky v mikrovlnce je nejtěžší formou ohřívání řízků. Pokud byste je ohřívali pod poklopem, tak většinou vlhkost z masa rozmočí strouhanku a řízek bude po ohřátí rozmočený. Strouhanka nebude díky tomu křupavá a řízek už nebude chutnat jako čerstvě usmažený.
Z těchto důvodů musíte ohřívat řízky v mikrovlnce vždy zásadně bez poklopu. Ideálně je ohřívejte na savém podkladu a se správnou přípravou.
Před ohřátím na každý řízek položte kousek másla, které se při ohřívání rozteče a začne na řízku doslova prskat. Díky tomu si z mikrovlnné trouby vytáhnete křupavý ohřátý řízek, jak kdybyste jej zrovna usmažili na pánvi.
Jak ohřát řízky v troubě
Pokud budete chtít ohřát řízek v troubě, tak ideálně na 200 stupňů po dobu cca 10 minut. Na rošt v troubě si dáte alobal, na který po správném vyhřátí trouby položíte řízek. Stejně jako v případě mikrovlnné trouby na každý řízek pak položte kousek másla nebo sádla.
Trouba bude mít větší tendenci řízek vysušovat oproti mikrovlnné troubě. Pokud si chcete z řízku připravit křupavé kousky, tak jednoduše řízek nakrájejte přímo na sousta a vysypte na alobal, kde je budete cca 15 minut ohřívat. Díky rozkrájení totiž dodáte křupavost celému soustu.
Ohřívat řízky můžete i na pánvičce
Jednoduché je také ohřívání na pánvičce, kdy si rozehřejete malou vrstvu oleje a již udělaný řízek pak budete znovu smažit po dobu cca 40 vteřin.
Základ úspěchu není jen v ohřívání, ale také ve správném skladování. Pokud máte rádi řízky křupavé, tak je skladujte tak, aby se strouhanka neměla šanci se rozmočit.