Smažené domácí hranolky z McDonaldu si můžete připravit i doma stejně chutně tak, jako když si je objednáte v tomto oblíbeném fast foodu. Stačí k tomu dodržet jednoduchý postup a vaše hranolky budou stejně křupavé a lahodné jako v McDonaldu.
Hranolky z McDonaldu – recept
Na obyčejné domácí hranolky nepotřebujete kráječ na hranolky, postačí obyčejný nůž, kterým oškrábanou bramboru nakrájíte do tvaru hranolek. Snažte se ale hranolky krájet velikostně stejně.
Jak se dělají hranolky v McDonaldu?
Pokud však chcete, aby i vaše hranolky vypadaly tak jako hranolky z McDonaldu, tak použijte kráječ. Výhodou kráječe na hranolky je právě to, že každá hranolka je stejná, tak jako jsou i hranolky v McDonaldu.
Po nakrájení hranolek je nechte nějakou dobu odmočit ve vodě, kterou minimálně dvakrát vyměníte. Tím se vám podaří brambory co nejvíce zbavit škrobu a díky tomu budou hranolky zlatavější a křupavější, tedy přesně takové jako jsou i hranolky v McDonaldu.
Hranolky do mrazáku
Pokud si chcete domácí hranolky připravit předem do mrazáku, tak musíte hranolky zamrazit ihned po jejich nakrájení, aby se z nich ztratilo co nejméně vody. Mrazit hranolky můžete v běžném kuchyňském sáčku.
Pokud vlastníte vakuovačku a svářečku fólií, tak můžete nakrájené brambory na hranolky zavakuovat a zamrazit.
Správné fritování hranolek
Základem pro chutné hranolky je také správný fritovací hrnec, se kterým máte zkušenosti. Nikdy se neřiďte návodem, ve kterém popisují, kolik minut mají být hranolky v hrnci.
Vždy se to liší podle množství hranolek, ale také tím, jestli je dáváte zmrzlé nebo čerstvě naškrábané. Vždy se řiďte tím, že by měly být do zlatova.
Pokud budete připravovat zmražené hranolky, tak je důležité je dávat do rozpáleného fritovací hrnce zmrzlé. Nikdy nenechávejte hranolky před ponořením do fritovacího hrnce rozmrznout.
Jak si na hranolkách pochutnat jako v McDonaldu?
Na domácí hranolky z McDonaldu použijete obyčejnou sůl, kterou hranolky osolíte po jejich usmažení.
Po vytažení z fritovacího hrnce nechte hranolky v sítku ještě nějakou dobu okapat a protřepat. Hranolky podávejte ihned po usmažení.