Brambory z pomalého hrnce jsou neskutečná dobrota! Vyzkoušíte je taky?

brambory z pomalého hrnce
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Víte, jak udělat dobré brambory z pomalého hrnce? Vyzkoušejte je udělat na smetaně s kouskem dobré šunky. Pokud vlastníte pomalý hrnec a nevíte, co v něm ještě vyzkoušet, tak tento jednoduchý recept určitě zvládnete.

Brambory z pomalého hrnce se budou rozpadat na jazyku

Jestliže uděláte brambory v pomalém hrnci správně, tak se budou úplně rozpadat na jazyku. Tyto brambory můžete udělat jako přílohu nebo dokonce i jako hlavní chod. Nejlepší je k tomu použít malinkaté brambory.

Pokud si doma sklízíte vlastní brambory, tak si nejmenší brambory o průměru do dvou centimetrů schovávejte úplně bokem na tuto skvělou pochoutku. Pokud nemáte vlastní sklizeň, tak prostě a jednoduše rozkrájíte větší brambory na menší kousky.

Jak uvařit brambory z pomalého hrnce?

Na brambory z pomalého hrnce budete potřebovat 300 g nastrouhaného sýru, 1 kg brambor, 1 litr minimálně 30% smetany, 250 g šunky v celku, sůl, pepř, kari koření a kmín. Brambory pořádně omyjte, ale neškrábejte. Připravte je podobně jako na americké brambory.

Očištěné brambory případně nakrájené na malé kousky naházejte do misky a přidejte 4 lžičky kari koření, 2 lžičky soli a jednu lžičku pepře. Brambory pořádně promíchejte tak, aby se vše krásně obalilo. Dále přidejte šunku nakrájenou na malé kostičky a znovu promíchejte.

Směs přesypte do pomalého hrnce, nezapomeňte posypat kmínem a zalijte 30% smetnou. V pomalém hrnci tuto směs pořádně promíchejte a nahoru nasypte nastrouhaný sýr.

Jak dlouho se brambory vaří v pomalém hrnci?

Brambory v pomalém hrnci budete vařit na pomalejší stupeň jeho výkonu po dobu minimálně 4 hodin. V průběhu vaření je vhodné brambory ochutnávat, aby nedošlo k jejich rozvaření.

Pokud si chcete brambory ještě více vylepšit, tak si před vařením připravte slaninu na pánvičce. Slaninu rozkrájejte na malé kousky a udělejte ji na pánvičce.

Osmaženou slaninu pak nasypte v polovině vaření do pomalého hrnce a vše znovu pořádně promíchejte. Slanina dokáže celé jídlo pěkně promastit a dochutit.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz