Milujete kuřecí křidélka na několik způsobů? Jednou z možností, jak připravit kuřecí křidélka, je právě v nasládlém kabátu. Kuřecí křidélka na grilu jsou velkou dobrotou, pokud je dokážete včas předem dobře naložit.
Křidélka neobsahují zrovna moc masa, takže se nebojte naložit i větší objem. Většinu váhy tvoří kosti, takže dospělý člověk je schopný sníst klidně 500 g syrové váhy kuřecích křidélek.
Naložená kuřecí křidélka v medové marinádě
Ugrilovat nasládlá kuřecí křidélka není nic složité, opravdu jen záleží na včasném naložení. Nejlepší je křidélka nakládat minimálně den předem a po dobu naložení je uchovávat v lednici.
Před naložením je velmi důležité křidélka pořádně očistit, a to hlavně od kuřecích chloupků. Po očištění je umyjte pod vodou a můžete začít nakládat.
Na marinádu budete potřebovat olej, sójovou omáčku, med, černý pepř mletý, mletou sladkou papriku, česnek, sůl a chilli dle uvážení. Všechny tyto suroviny smícháte a vznikne vám dokonalá marináda k naložení křidélek.
Kuřecí křidélka nechte v marinádě aspoň 24 hodin
Po připravení marinády v ní každé křidélko pořádně obalte a skládejte do uzavíratelné nádoby. Jakmile budete mít obalená všechna křidélka, tak zbytek marinády můžete klidně nalít do mísy, ve které máte křidélka naskládaná. Tuto mísu vložte minimálně na 24 hodin do lednice.
Po vytažení křidélek z lednice je nechte samovolně okapat a můžete se pustit do tepelné úpravy, která může proběhnout na grilu nebo v troubě.
Příprava kuřecích křidélek na grilu
Gril si před grilováním kuřecích křidélek pořádně rozpalte a naskládejte křidélka na něj. Celková doba přípravy na grilu je okolo 30 minut.
V průběhu grilování křidélka otáčejte a můžete je v polovině času potřít ještě jednou marinádou. Pokud se rozhodnete připravovat křidélka v troubě, tak potom bude stačit 45 minut při 150 °C.
Jako příloha ke grilovaným kuřecím křídlům se nejvíce hodí čerstvý chléb nebo jiné pečivo. Dále můžete na talíř nachystat křen, hořčici a sladkokyselou omáčku.