
Zamilujte se do chuti tropického ráje s naším receptem na Piña Colada ananasovo-kokosové řezy. Tento dezert vás přenese na slunné pláže a nabídne vám osvěžující zážitek, který si zamilujete. Pokud hledáte sladký a osvěžující dezert, vaše hledání právě skončilo. Tyto kokosové řezy jsou ideální pro letní grilování, narozeninové oslavy nebo jen tak pro radost.Pozvěte své přátele a rodinu na ochutnávku, protože po těchto řezech už nebudete chtít dělat nic jiného.
Ingredience na Piña Colada řezy
Pro přípravu Piña Colada ananasovo-kokosových řezů budete potřebovat jednoduché a čerstvé ingredience.Na začátek si přichystejte máslo, cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Hlavní hvězdou tohoto receptu je samozřejmě ananas a kokos. Můžete použít čerstvý ananas, ale i konzervovaný – obojí vás potěší svou chutí. Nezapomeňte ani na kokosový olej nebo strouhaný kokos, který dodá řezům nezaměnitelnou exotickou příchuť.
Dalšími ingrediencemi, které tvoří dokonalý dezert, jsou vanilkový extrakt a smetana na šlehání. Tyto přísady pomohou vyvážit chuť a dodat dezertu jemnost. Všechny tyto ingredience společně vytvoří lahodný a šťavnatý dezert, který si užijete na každý kousek. Připravte si je všechny, abyste mohli začít s tímto neodolatelným receptem.
Příprava těsta
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C a připravíte si plech s pečicím papírem. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do světlé a nadýchané hmoty. Poté přidejte vejce a dobře promíchejte. K této směsi postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte, dokud se všechno nespojí.
Teď přichází na řadu ananas a kokos. Pokud používáte čerstvý ananas, nakrájejte ho na malé kousky. Do směsi přidejte scrouhaný kokos a ananas, a vše důkladně promíchejte. Těsto by mělo být hutné,ale stále vláčné. Pokud je příliš suché, můžete přidat kapku mléka nebo smetany.Připravené těsto nalijte do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozprostřete. Pokud máte rád kousky kokosu a ananasu v každém kousku, dejte si záležet, aby byly rovnoměrně rozmístěné. Nyní dejte plech do předehřáté trouby a pečte asi 25-30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Dokončení a servírování
Jakmile máte řezy upečené a vychladlé, připravte si jednoduchý krém. Vyšlehejte smetanu na šlehání do tuha a přidejte vanilkový extrakt. Tento jemný krém dodá řezu neodolatelnou chuť. Poté krém naneste rovnoměrně na každý kousek. Místo smetany můžete zkusit také jogurt pro lehčí variantu.
je čas řezy ozdobit! Můžete použít plátky čerstvého ananasu, zlatý kokos nebo dokonce i pár třešní pro živou barvu. Ozdobení je skvělý způsob, jak z vašich řezů udělat žádoucí dezert. Navíc udělá dojem na vaše hosty! Nezapomeňte je mlsně podávat s koktejl dvanácti širokých brček pro pravý tropický zážitek.
Až budou všechny přípravy hotové, nakrájejte na kousky a podávejte. Vaši hosté budou nadšeni, a vy se budete cítit jako pravý mistr cukrář. Piña Colada ananasovo-kokosové řezy jsou příjemným zpestřením na jakékoliv akci, a vašemu stolu dodají exotické kouzlo. Užívejte si každé sousto a nechte se unášet na vlnách chutí!