
ČESNEKOVÁ POLÉVKA IV. BUDOU SE JEN OLIZOVAT. Česneková polévka je jedním z těch pokrmů, které dokážou zahřát nejen tělo, ale také duši. Její výrazná chuť a aroma vás zaručeně ohromí. Při přípravě česnekové polévky se dá skvěle experimentovat a posunout ji na novou úroveň. Pokud máte rádi česnek, tento recept si rozhodně zamilujete. Právě teď se pojďme podívat na to, jak si tuto lahodnou polévku připravit.
Ingredience na česnekovou polévku
K přípravě česnekové polévky budete potřebovat čerstvý česnek, který dodá polévce neodolatelnou chuť. Dále si připravte brambory, které polévku krásně zpevní a dodají jí krémovost. Nezapomeňte ani na zeleninový nebo kuřecí vývar, který bude základem vaší polévky. Pro finální dochucení použijte sůl, pepř a jemný strouhaný parmezán.
Doporučuji také přidat čerstvé bylinky, zejména petrželku či tymián, které polévku osvěží a dodat jí aroma. Naopak, pokud preferujete pikantnější variantu, můžete přidat trochu chilli. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který skvěle doplní tuto vydatnou polévku. A to je vše, co budete potřebovat pro přípravu vaší česnekové polévky.
Příprava česnekové polévky
Začněte tím, že si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a nechte ho osmahnout, dokud nezíská zlatavou barvu.Je důležité dávat pozor, aby se česnek nespálil, jinak by polévka získala hořkou chuť. Jakmile je česnek připraven, přidejte nakrájené brambory a promíchejte.
Následně zalijte směs vývarem a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud brambory nezměknou. Po uvaření můžete použít tyčový mixér a polévku rozmixovat do hladka. Pokud máte rádi polévku s kousky,klidně dejte část brambor stranou a přidejte je zpět do polévky. Tím dodáte texturu.
Po rozmixování je čas na dochucení. Přidejte sůl,pepř a nastrouhaný parmezán.Míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí. Polévku můžete podávat horkou a nezapomeňte ji posypat čerstvou petrželkou. To jí dodá ještě více chuti a okouzlí vás svou vůní.
Podávání a tipy na variace
Česneková polévka se nejlépe podává horká s kousky čerstvého chleba. Pro ještě lahodnější zážitek můžete chleba lehce přepéct na pánvi nebo v troubě a poté ho potřít olivovým olejem. Tím získáte crunchy prvek, který skvěle doplní jemnost polévky.Navíc k polévce můžete přidat i krutony pro příjemnou křupavost.
Pokud máte rádi experimenty, zvažte přidání smetany na šlehání do polévky. Ta jí dodá krémovou texturu a ušlechtilou chuť. Pro vegetariánskou variantu jednoduše vynechte kuřecí vývar a použijte pouze zeleninový. Dalším lákavým tipem může být přidání oříšků, jako jsou mandle nebo piniové oříšky, které poskytnou zajímavý kontrast.
Nezapomeňte, že česneková polévka je skvělá volba nejen v zimě, ale také během chladných jarních a podzimních dnů. Je to pokrm, který vás postaví na nohy a dodá energii. Určitě ji doporučujte také návštěvám, kterým se po ochutnání budou olizovat prsty.