Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou. Budete se jen olizovat

Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou. Budete se jen olizovat
Zdroj: Pixabay
Autor: Eliška Malá - 11. 5. 2025

DOPŘÁJTE SI ⁤JEDINEČNÝ GASTRONOMICKÝ ZÁŽITEK S ⁣NAŠÍM ⁣RECEPTEM NA ‍KUŘECÍ⁤ PRSA S BAZALKOVOU OMÁČKOU. TATO JEDNODUCHÁ A CHUTNÁ JÍDLO ⁢VÁS ‌OBUŘÍ SVOU SKVĚLOU CHUTÍ A VONÍ. Ať už chystáte rodinnou‍ večeři nebo romantickou večeři,kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou⁢ se stanou ‌hvězdou ⁣vašeho⁢ stolu. Pojďme se ⁣podívat na too, ‌jak jednoduše ‌připravit toto‌ lahodné​ jídlo.

ingredience na dokonalá kuřecí prsa

Pro přípravu kuřecích prsů s bazalkovou omáčkou ⁢budete⁣ potřebovat několik základních ingrediencí. Vybírejte kvalitní kuřecí prsa, aby bylo⁢ jídlo šťavnaté a chutné. Dále si připravte čerstvou bazalku, která dodá omáčce jedinečnou vůni a chuť.‍ Nezapomeňte na česnek, který⁤ pokrmu dodá příjemný aromatický nádech. A konečně, olivový ‍olej a sůl jsou nezbytné pro dokonalou přípravu.

Při výběru bazalky dbejte ‌na‌ její čerstvost. Šťavnaté a svěží listy jsou ⁣ideální pro ⁣přípravu omáčky. Rozhodně se vyhněte sušené bazalce, která postrádá intenzivní chuť. Čerstvá⁤ bazalka vám‍ zajistí, že omáčka bude plná chuti a ⁤osvěžující.⁣ Ať už ji pěstujete na zahrádce nebo si ji koupíte v⁣ obchodě, čerstvost má pro výslednou chuť‍ klíčový význam.

Kromě toho připravte také citrón,jehož ⁤šťáva skvěle doplní chuť‍ omáčky.Můžete ⁢také přidat parmezán nebo jiný tvrdý sýr, ⁣který dodá jídlu další rozměr chuti. Všímejte si koření, které použijete, ​aby nezkazilo výslednou chuť pokrmu. Ujistěte se,‍ že⁢ máte všechny​ ingredience​ po ruce,⁢ než začnete s⁤ vařením.

Aby se pokrm připravil správně, dbejte na to, ‌aby ⁣byla kuřecí prsa lehce vyklepaná. To zajistí, že se vaří rovnoměrně a zůstanou šťavnatá. Tímto způsobem ⁤se⁣ vyhnete ⁤vysušeným⁢ kouskům masa. Nyní se pustíme do přípravy omáčky, která celému jídlu dodá skvělou ‍chuť.

Příprava bazalkové omáčky

Začněte tím, že si nasekáte⁢ čerstvou bazalku ​a česnek na jemno. tyto dvě ingredience ‍jsou základem⁣ vaší omáčky.⁤ Pokud chcete,můžete použít také mixér,abyste dosáhli ‍hladké struktury. Trendem v poslední ⁤době je mixování ingrediencí za studena, což⁣ zajistí zachování aroma bazalky.

Po nasekání přidejte ⁢olivový olej. Většina kuchařů doporučuje použít extra panenský olivový‍ olej pro jeho lahodnou ‍chuť. Můžete také přidat šťávu z citrónu, která ‌omáčku osvěží ⁤a podtrhne její chuti. Nezapomeňte osolit podle chuti. Můžete také přidat ⁤pepř pro zvýraznění chuťového ‍zážitku.

Zamíchejte ingredience důkladně, ​aby ‌se‍ všechny spojily. ⁣Pokud máte raději jemnější omáčku, můžete ji rozmixovat, aby nebyla⁤ příliš hrubá. Ještě lépe, pokud přidáte ‍k omáčce⁣ trochu parmezánu, ​získáte jemnou a krémovou strukturu.Všem přátelům a rodině‍ toto sousto zaručeně zachutná.

Dejte ​si pozor,abyste omáčku nepřehnali s kořením. ⁤Chcete, aby bazalka a česnek byly ⁢dominantními chutěmi. Zkuste ‍si připravit malou dávku jako ochutnávku, abyste⁤ si byli jisti, že vše chutná ​tak, jak má. Když bude omáčka hotová, můžete ‌ji nechat chvíli odstát, aby se chutě propojily.

Vaření kuřecích prsů

Nyní přichází ta ⁢nejdůležitější ⁢část⁣ –⁤ vaření kuřecích prsů.Rozpalte pánev na ‌střední teplotu a⁢ přidejte⁣ trošku olivového oleje. Jakmile je olej dostatečně horký, opatrně vložte kuřecí prsa. Snažte se ⁢je nedotýkat, dokud ⁣se neobjeví zlatavá kůrka. Tím dodáte masu šťavnatost.

Doba⁣ vaření závisí na tloušťce ⁢kuřecích prsů.Obecně stačí 6–8 minut na každé straně. Zde se doporučuje používat kuchyňský teploměr, abyste ⁤zajistili, že maso ​dosáhne vnitřní teploty 75 °C. Tím zajistíte, že bude​ bezpečné k​ jídlu⁢ a přitom zůstane šťavnaté.

Jakmile je maso hotové, ​nechte ho chvíli ⁣odpočívat.to je ⁤klíčové, jak zabránit vypuštění šťávy ⁤při krájení. Dejte si čas na‌ přípravu​ příloh, které chcete k pokrmu podávat. Může⁢ to být salát nebo pečené‍ brambory, které skvěle doplní⁤ chuť kuřecích⁣ prsů.

Když se kuřecí​ prsa⁣ odpočívají a vy máte hotovou bazalkovou omáčku, pojďte vše⁢ servírovat. Na talíř položte ⁢kuřecí prsa a vrchněte je štědrou porcí bazalkové omáčky.Můžete ​také přidat čerstvou bazalku na ozdobu. Tím dosáhnete ⁣krásné prezentace, která zaujme každého.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz