Připravit hermelín můžete na tisíc způsobů. Vyzkoušejte je všechny

grilovany hermelin
Zdroj: Pixabay
Autor: Daniel Labounek

Připravit hermelín zvládnete bez problémů doma na několik způsobů a uvidíte, že si každý z nich doslova zamilujete. Hermelín lze připravovat za studena i po tepelné úpravě. Hermelín tak vlastně nabízí velké množství využití, které si v kuchyni zamilujete.

Hermelín za studena

Za studena připravit hermelín není rozhodně složité. Hermelín můžete sám o sobě pokrájet na kousíčky a servírovat například na obloženém talíři.

Stejně tak se dá hermelín použít jako doplněk na chlebíčky nebo jen tak na chleba s máslem.

Studený hermelín je také výborný nakládaný. Stačí si najít recept, kde většinou hermelín naložíte do oleje a přidáte k němu cibuli, feferonku a další dobroty.

Nakládaný hermelín bude mít po pár dnech velmi příjemnou táhlou konzistenci, kterou si prostě zamilujete.

Hermelín jako teplá večeře

Klasicky můžete připravit hermelín v trojobalu. Tento pokrm se stal klasikou českých restaurací.

Klasický hermelín stačí říznout zhruba na dvě stejné poloviny, které obalíte v trojobalu a usmažíte ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce v dostatečné vrstvě oleje.

Za tepla lze hermelín připravit například i v mikrovlnné troubě. Stačí ho vybalit z alobalu, zakapat olejem a přidat oblíbené koření.

Takto připravený ho pak strčíte na nejvyšší výkon do mikrovlnné trouby zhruba na 30 vteřin a můžete si ho vychutnat v jeho krásně táhle rozteklé formě.

Hermelín můžete i grilovat

Možná už tento způsob znáte, ale zkuste ho ještě vylepšit. Pokud rádi grilujete, tak grilovaný hermelín může být další dobrou pochoutkou na váš stůl.

Příprava je přitom opravdu velmi jednoduchá.

Stačí si utrhnout dostatečně velký alobal, do kterého nasypete grilovací koření a přidáte trochu oleje. Dále přidáte hermelín v celku a znovu ho zasypete kořením a zaskládáte cibulí. Vše pořádně promícháte a alobal uzavřete do tvaru bonbonu.

Celou spodní stranou položíte hermelín na gril a necháte cca 20 minut grilovat. Jako příloha se perfektně hodí rozpečený chleba.

Přidejte si rady a nápady na domovskou stránku Seznam.cz