Máte rádi k večeři smažené bramboráky? Pokud chcete vyzkoušet jejich jinou alternativu, tak zkuste přidat cuketu. Cuketa dokáže bramboráku dodat ještě výraznější chuť a hlavně ho velmi příjemně zjemní. Kousky cukety dokážou v bramboráku příjemně navázat a uvolnit chuť prolisovaného česneku. Navíc je to taky zase další způsob, jak se vypořádat s velkou úrodou cuket.
Jak se dělají smažené bramboráky s cuketou?
Smažené bramboráky s cuketou uděláte velmi jednoduše. Budete potřebovat 0,5 kg nastrouhaných brambor najemno. Dále budete potřebovat 0,5 kg oloupané cukety, která bude nastrouhána také najemno.
Potom už jsou suroviny běžné jako u klasického bramboráku, tedy česnek dle chuti, 2 vejce, 150 ml oleje, 100 ml mléka, 10 g soli a 150 g hladké mouky. Z tohoto všeho vytvoříte dobře propracované těsto, které budete pomalu smažit na pánvi.
Jak se smaží bramboráky s cuketou?
Vypracované těsto na bramboráky s cuketou nechte zhruba půl hodiny odpočívat, aby mělo šanci pořádně rozložit všechny chutě. Po odležení si připravte pánev, kde si rozpustíte vrstvu sádla nebo použijte jiný tuk na smažení.
Bramboráky smažte z obou stran dozlatova a potom je rychle sundejte z pánvičky do předem připraveného pekáče vyloženého pomocí savých ubrousků, které z bramboráku vysají přebytečnou mastnotu, která není pro tělo zdravá.
Stejným způsobem prokládejte pomocí savých ubrousků i bramboráky mezi sebou.
Jaká příloha se nejvíce hodí k bramborákům?
Někdo má rád bramboráky jen tak, ale pokud chcete opravdu dobrou přílohu k bramborákům, tak rozhodně nezapomeňte sáhnout po kvašeném zelí nebo po čím dál známější fermentované zelenině.
Pokud si chcete svoje bramboráky s cuketou opravdu vyladit, tak si udělejte kuřecí směs s rajčatovým protlakem a česnekem, kterou budete bramboráky plnit. Bramborák položíte na talíř a do prostřední části dáte kuřecí směs.
Potom bramborák zamotáte podobně, jako se to dělá u tortilly. I samotné bramboráky mohou být přílohou například ke guláši, kdy je vhodné udělat spíše několik menších bramboráčků.