Smažené tvarůžky mohou být dobrou alternativou pro lidi, kteří tvarůžky nemají za normální situace zrovna rádi. Pokud tedy patříte mezi ty, co jim tvarůžky smrdí, ale i přes to je chcete vyzkoušet sníst, tak právě smažení z nich udělá velkou pochoutku.
Na smažené tvarůžky jedině pořádně vyzrálé tvarůžky
Pokud chcete své smažené tvarůžky mít opravdu dokonalé, tak je dobré mít tvarůžky pořádně uleželé. K tomu perfektně slouží dřevěné prkénko, na které dáte tvarůžky, přikryjete je pomocí skleněného poklopu a necháte v lednici.
Pokud budete mít i podnos ze skla nebo porcelánu, tak to bude vždy lepší. Jejich typický zápach totiž budete z dřevěného prkénka jen těžko dostávat.
Před přípravou na smažené tvarůžky je nechte chvilku vyvětrat v dobře odvětraném prostoru. Tvarůžky není potřeba nijak dochucovat, svoji typickou chutí jsou slané a jemné.
Smažené tvarůžky je potřeba řádně obalit
Tak jako každý sýr při smažení může vytéct z trojobalu, tak u tvarůžků to zrovna platí dvojnásob. Proto je potřeba tvarůžky opravdu důkladně a s pečlivostí obalit, aby se jejich obsah nedostal mimo trojobal a neskončil v oleji.
Pokud nevíte, jak správně obalit sýr, tak vždy pomůže ho obalit dvakrát. Prostě jen jednoduše zopakujete proces obalování do trojobalu hned po prvním obalení. Díky dvěma vrstvám strouhanky a mouky by se měl sýr udržet ve svém obalu.
Tvarůžky smažte ponořené v oleji
Do malého, ale vysokého hrnce si nalijte dostatečnou vrstvu oleje, kterou před smažením rozpálíte. Po jeho rozehřátí do něj vložte jeden, dva nebo tři tvarůžky podle velikosti hrnce a smažte tak dlouho, dokud obalený tvarůžek nevyplave nahoru.
Pokud by se vám zdálo, že smažení trvá příliš dlouho, tak do tvarůžků můžete drbnout pomocí vařečky. Někdy se totiž zapříčí o sebe a nevyplavou v ten správný čas. Nejlepší chuť tvarůžků je ihned po usmažení, proto se snažte smažit tvarůžky chvilku před jejich konzumací.
Uchováváním teplých tvarůžků v uzavřené nádobě zapříčiníte změknutí trojobalu a připravíte tvarůžky o jejich křupavost.