Připravit hamburger bez masa se může někomu zdát nelogické a nepochopitelné. Vždyť přeci právě maso dodává tomuto pokrmu tu jeho pravou chuť. Není to pravda, dá se připravit i vynikající bezmasý hamburger, po kterém se budete ještě dlouho olizovat.
Burger bez masa se sójou nebo fazolemi
Připravit hamburger bez masa můžete jednoduše pomocí sóji, kterou bude stačit jen správně dochutit a okořenit.
Můžete si koupit již připravené sójové plátky, které po dochucení uvaříte a použijete místo masa v hamburgeru. Stejně tak můžete koupit i granulát ze sóji, který rozvaříte a uplácáte z něj placky podobné karbanátkům.
I fazole mohou být dobrou variantou, jak připravit chutný hamburger. Uvařené fazole dochutíte a rozmixujete. Potom uplácáte placky, které budete smažit stejně jako klasické maso do hamburgerů.
Dobrý hamburger bez masa potřebuje i dobré suroviny
Jakmile budete mít připravenou dobrou náhradu masa, tak nezapomínejte na zbytek surovin. Ideální je použít úplně stejné složení jako u klasického hamburgeru. Budete tak tedy potřebovat dobrou bulku, sálat, cibuli, okurku, rajče a majonézu.
Bulku si můžete pomocí kontaktního grilu rozpéct na řezaných stranách. Na spodní část položíte plátek salátu a na ten položíte vaši náhradu masa.
Důležité je vždy pokládat náhradu masa na salát, aby nedocházelo k rozmáčení bulky z vypuštěné vody nebo tuku. Stejně tak se to dělá i u masa. Další uspořádání ostatních surovin už nehraje takovou roli.
Bez masa si můžete připravit i tortilly
Pokud nemáte rádi hamburgery, tak můžete vyzkoušet i bezmasé tortilly. Do tortill si připravíte alternativu masa tak, že ze sóji nebo fazolí utvoříte malé kousky, spíše takové cucky, které osmažíte na pánvičce.
Do tortilly si rozprostřete nařezaný salát, na který položíte kousky masa, cibule, rajčat a pokapete majonézou nebo jinou omáčkou. V tortille velmi dobře vyniká i chuť česneku, který si můžete k surovinám přidat nakrájený na jemné plátky. Stejně tak můžete použít i jemnou chilli omáčku.